Kosárlabda

2021.07.19. 14:41

Az élen zártak a magyar lányok

Az idei évben a korosztályos Európa-bajnokságok helyett indított FIBA U20 Women’s European Challenger tornán óriási teljesítményt nyújtott a magyar válogatott.

Móga R.

A szombaton lezáruló rendezvényen a PEAC női kosárlabdázója, Wentzel Nóra is részt vett, aki az egész versenysorozatban nagy szerepet vállalt az együttes sikerében.

Válogatottunk már pénteken bebiztosította első helyét, ennek köszönhetően mondhatni tét nélkül várhatta a szombati mérkőzést Gáspár Dávid csapata. Az a spanyol válogatott volt az ellenfél, akinek viszont igenis számított az összecsapás, hiszen egy jó eredménnyel feljebb juthatott volna a tabellán. Az első két negyed izgalmas, kiegyenlített játékot hozott, és a szerencse is a mieink mellé állt.

Mindvégig vezettek, és növelték is előnyüket Wentzel Nóráék. A harmadik játékrészben azonban 12 ponttal többet szereztek a spanyolok, és ezt a hátrányt már a meccs végén sem lehetett ledolgozni, végül 65–57-re kapott ki a magyar csapat.

A végeredmény: 1. Magyarország U20 4 győzelem/1 vereség, 2. Szerbia U20 3/2, 3. Csehország U20 3/2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában