Stadion

2021.08.28. 14:56

A Bolgárkertben épül fel a PMFC új otthona

A napokban felkerült egy, a PMFC stadionjáról szóló előterjesztés a pécsi önkormányzat honlapjára, amelyből kiderül, hogy Kovácstelepen, egészen pontosan a Bolgárkertben, a klub utánpótlásnevelő-bázisának szomszédságában épülhet fel a PMFC új otthona.

Szabó Dániel

Az előterjesztésből kiderül, hogy három helyszínt vizsgáltak meg komolyabban a szakemberek, a Bolgárkert mellett a Füzes dűlőt és a Tüskésrétet. A tanulmány készítői ezt követően az alábbi összegző véleményt fogalmazták meg:

Az új stadion látványterve.

„A stadion telepíthetősége szempontjából mindhárom terület megfelelő, azonban a döntéshozók számára felhívjuk a figyelmet az alábbiakra: A Bolgárkert helyszíne monofunkciós, azonban sportszakmai, gazdasági szempontoknak ez a helyszín felel meg a legjobban. Megvalósítás esetén a három helyszín közül a legkisebb járulékos ráfordítást igényel. Közlekedő és parkoló felületei rendezvényen kívül is hasznosíthatók.”

Ahogy már korábban is megírtuk, a PMFC új stadionja 8000 fő befogadására lesz alkalmas, és megfelel majd az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szigorú előírásainak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában