Airsoft

2021.08.05. 10:11

Csatatér és adrenalinbomba jellemezte Komlót a bajnokságon

Immáron második alkalommal került megrendezésre az Országos Magyar Air­soft Kupa.

A. M. R.

Fotó: Szokola Réka

– Az airsoftot röviden 3 szóban jellemezném. Adrenalin, élmény és célorientáltság. Mindig nő a játékos adrenalinszintje, ha a helyzet is fokozódik. A játék során 6 milliméteres műanyag gömböket lövünk ki fegyverutánzatokkal. Ez egy szimulált harchelyzet, egy biztonságos környezetben, ahol senki nem sérül meg, ellentétben egy valós háborús zónával – nyilatkozta lapunknak Pap Dániel, a Magyar Ifjúsági Közösségépítő Egyesület elnöke.

A hétvégén lezajló tornán 11 csapat jelent meg, ami közel 50 résztvevőt jelentett. Ebből a három baranyai csapat mindegyike dobogón végzett, a KMGT első, a VADON második, az Árnyak Farkasai pedig harmadik helyen végeztek. Az egész rendezvény jó hangulatban telt és voltak olyan kiegyensúlyozott, izgalmas összecsapások, melyek tényleg csak egy hajszálon múltak.

Mivel csupán csak négy szervező volt, és állomásonként kettő a minimum, így egyszerre csak három gárda tudta aktivizálni magát. Emiatt több panasz is érkezett a játékadók irányába, hiszen voltak csapatok, akik egy órán át nem tudtak csinálni semmit.

– Jövőre három állomást tervezünk és rotációsan fog zajlani a csapatok szereplése, esetleges nagyobb létszám esetén meg lehet, hogy bizonyos játékmódoknál kiesős rendszer lesz – válaszolta Pap Dániel.

Fotó: Szokola Réka

Azzal, hogy az idén is megrendezték az országos kupasorozatot, egyértelművé vált, hogy az airsoft egyre inkább teret kap.

– Országos szinten az a célunk, hogy a mindig is ismert széthúzás a csapatok között, előbb-utóbb átalakul egy egységesedő, egymást segítő közösséggé, akár sportszövetséggé. Ezáltal a sportunk hivatalosan is elismert lehetne. Ebben a munkafolyamatban én is részt kívánok venni – zárta nyilatkozatát a 19 éves főszervező, Pap Dániel.

A II. Országos Magyar Air­soft Kupa eredményei: 1. hely KMGT-1 27 pont, 2. VADON 23, 3. Árnyak Farkasai-2 22, 4. KKNIGHT-1 21, 5. Forest Wolves 19, Viking 19, KKNIGHT-2 19, 8. KMGT-2 15, 9. Árnyak Farkasai-1 12, HCA 12, 11. LEO 4.

Leggyorsabb tárcsere: 3.04 Árnyak Farkasai-2, Czikla Dominik.

Legtöbb begyűjtött találati pont: 48/50 Viking.

Leggyorsabb pályaidő: 10.48, KKNIGHT-1, Szulimán Dávid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában