tollaslabda

2021.08.25. 18:27

Elégedetten jött haza az Olimpiáról Krausz Gergely

Élménybeszámolót tartott Krausz Gergely, a pécsi Multi Alarm SE olimpikonja a tokiói ötkarikás játékokról, s bemutatta azt is, mennyi lemondással jár, hogy valaki eljuthasson eddig.

Kvanduk Bence

Tokió, 2021. július 27. Krausz Gergely az orosz Szergej Szirant ellen játszik a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi egyes tollaslabda-bajnokságának csoportmérkõzésén a Muszasino Sportközponban 2021. július 27-én. MTI/AP/Dita Alangkara

Fotó: MTI

Bemutatta Krausz Gergely az érdeklődőknek, hogy Mórról milyen, olykor rögös úton lehet eljutni egy olimpiára. A sport iránti szerelem kialakulásától sorra vette a különböző állomásokat.

Hangsúlyozta, milyen hihetetlen lehetőség mindannyiunk számára, hogy Pécsett ilyen körülmények között készülhetnek, s ilyen lehetőségek állnak rendelkezésükre. Ő is itt tanulta meg, mi kell ahhoz, hogy profi, sikeres sportoló legyen. Amikor 2014-ben magyar bajnok lett, még lehetetlennek érezte, hogy egyszer olimpikon lehet, de mindig kitűzött maga elé egy kisebb léptékű célt. Ennek az útnak a végén jutott el Tokióba.

Teher nélkül kezdte a kvalifikációs időszakot, mert még akkor sem hitt abban, hogy ott lehet. Négy-öt hónap után realizálta, hogy meglehet a kvóta, és ez akkor óriási nyomás volt számára. Az utolsó fél év érzelmi hullámvasút volt, mert ahogyan közeledtek az ötkarikás játékok, egyre inkább úgy tűnt, lemarad, ezt pedig nem tudta jól kezelni.

– Nem voltam olyan állapotban, amilyenben kellett volna lennem. Aggódtam, hogy ki tudom-e hozni magamból, amit tudok. Kint elkezdtünk edzeni, és éreztem, hogy jól vagyok. Egy hét alatt megjött úgy az önbizalmam, hogy amikor pályára léptem már abszolút öröm volt bennem. Úgy éltem meg az olimpiát, ahogy megálmodtam – jelentette ki, majd beszélt az olimpiai falu különlegességéről. – Olyan érzés járja ott át az embert, amit sehol máshol nem tapasztalhat meg. Nagyon jól éreztük magunkat.

Csak a megnyitó volt számára egy kicsit csalódás a belülről teljesen üres csarnok miatt. A kérdések során azt is elárulta, a jövővel kapcsolatban még sok minden képlékeny, de Párizst még célba venné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában