körkép

2021.08.22. 11:58

Ötödik lett Garamvölgyi, Kenderesi a nyolcba jutott

K. B.

Forrás: PVSK

Remekelt Garamvölgyi Petra, a PVSK ifjú atlétája a kenyai U20-as világbajnokságon. A vasutasok versenyzője a 395 centiméteren elsőre átjutott, de a 405 centiméter elsőre nem sikerült, a második ugrás már hibátlan volt. A 415 centiméteren a görög és a kanadai versenyzővel együtt már nem járt sikerrel, és mivel a két ellenfél elsőre átugrotta a 405-öt, Garamvölgyinek az ötödik hely jutott.

Lettországban a PVSK egy másik sportolója mutathatta meg a képességeit. Kenderesi Péter az ifjúsági dzsúdó-Európa-bajnokság 90 kilogrammos mezőnyében lépett tatamira. Első ellenfele a görög Sztilianosz Kosztelidisz volt, majd jött az ukrán Ivan Kutenkov, de ő sem tudta megállítani a pécsiek kiválóságát. Az elődöntőbe jutásért a belga Ilman Nesirkoyevet kellett volna legyőznie, de nagy csatában végül alul maradt vele szemben. Bár a vigaszágról így is eljuthatott volna a bronzmeccsig Kenderesi, az azeri Alirza Shikhalizada az első körben megállította.

Kenderesi előtt egy másik baranyai sportoló, a siklósi Szász Hanna is hasonló utat járt be, ő a francia Maylis Rozan ellen vesztette el a bronz­érmet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában