Labdarúgó megye I.

2021.08.21. 11:00

Rangadóval kezd a Várad, Siklósra utazik a Villány

Csonka fordulóval rajtol el az AutóCity Volkswagen Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 2020/2021-es szezonja. A hétből csupán négy meccset rendeznek meg, de rangadóból így sem lesz hiány: az ezüstérmes Pécsváradot a Szentlőrinc látja vendégül (Mozsgón), a Siklós pedig a Villányt fogadja.

Szabó Dániel

Augusztus 21., szombat, 16.30

Mozsgó Szentlőrinc II.–Pécsvárad R-Bus

A Szentlőrinc második számú csapata „Mozsgó Szentlőrinc II.” néven kezdi meg a bajnokságot. A fúziónak köszönhetően a piros-feketék Mozsgón fogják játszani hazai meccseiket, miután saját sporttelepükön jelenleg is zajlanak a felújítási munkálatok. A lőrinci fiatalok nagyon előkelő helyen zárták az előző kiírást, sokáig még a dobogóért is versenyben voltak, de az ötödik pozíció is nagyon szépen mutatott. Horváth Zoltánnal jól teljesített a csapat, de a felkészülést már nem vele kezdte meg a Lőrinc II. Utódját még keresik, így Fekete Tivadar sportszakmai igazgató nyilatkozott lapunknak.

Fekete Tivadar, a Szentlőrinc sportszakmai igazgatója: – Immáron hatodik éve versenyeztetjük B csapatunkat, amelynek azóta is az a legfontosabb feladata, hogy az utánpótlásunkból minél gyorsabban megmérettessük a felnőttek között azokat a játékosokat, akikben látunk potenciált, fantáziát. Véleményem szerint a jelenlegi utánpótlás-bajnokságok nem olyan színvonalasak, mint a felnőtt megyei I. osztály. Nekünk az számít eredménynek, ha a rendszerünkből minél több olyan játékos tud kikerülni, aki a felnőttek között is megállja a helyét. A tavalyi csapatból például Tóth Máté, Slavonics Bálint, Pretzl Milán is profi szerződést kapott klubunktól. Bízom benne, hogy idén is lesznek olyan alanyok, akik az ő útjukat tudják követni. Mi nem készülünk külön az ellenfelekre a B csapattal. A célunk mindig az, hogy a játékosok hétről hétre fejlődjenek, függetlenül attól, hogy ki az ellenfél.

A Pécsváradot az előző kiírásban lelökték trónjáról, de az ezüstérem így is meglett Varga László csapatának.

Varga László, a Pécsvárad edzője: – Természetesen ebben a szezonban is szeretnénk odaérni a dobogóra. Az erőviszonyokkal viszont még nem vagyunk tisztában, de szerintem a tavalyinál is erősebb lesz a bajnokság. Nálunk különösebb változások nem voltak a nyáron, s ha továbbra is együtt maradunk, valamint elkerülnek minket a problémák, akkor jó eséllyel pályázunk az éremre. Sajnos fizikálisan még nincs mindenki a megfelelő állapotban, a nyaralások miatt nem dolgoztunk teljes kerettel a felkészülés alatt. Remélem, hogy ezeket a hiányosságokat, ellensúlyozzuk a játéktudással.

Augusztus 21., szombat, 17.30

Sport36-Komló– Lovászhetény

A szombati játéknap másik párosítása is izgalmas csatának ígérkezik. A Komló egy csalódáskeltő szezonon van túl. A klub az idény közben meg is vált Tóth Mátétól, akinek Reith Róbert vette át a helyét a Bányász kispadján. Ugyan a bajnokság hajrája sem sikeredett túl fényesre, de egy jó hazai rajttal könnyen visszanyerheti a csapat a szurkolók bizalmát. Ebben a Lovászhetény próbálja majd megakadályozni a komlóiakat.

Augusztus 22., vasárnap, 17.30

Siklós–Villány

Vasárnap egy igazi futballünnep lesz Siklóson, hiszen a szomszédvári rivális Villány érkezik a bajnokság nyitányán. A siklósiak igencsak hullámzó szezonon vannak túl, de egy remek hajrával felkapaszkodtak a középmezőnyig. A villányiak viszont egy bronzéremmel koronázták meg remek szereplésüket.

Sellye–Kétújfalu

A Sellye új edzővel kezdte meg a felkészülést, Kovács Imre helyét az a Takács Lajos vette át, aki legutóbb a MOL Fehérvárnál dolgozott Márton Gábor segítőjeként. A megyei I. osztály ettől még nem ismeretlen terep Takács számára, ugyanis nem is olyan régen a Mohácsot is irányította. A Kétújfalu az előző kiírást ugyan a kiesést jelentő utolsó helyen zárta, de maradhatott a csapat a megye I.-ben, mivel senki sem vállalta a feljutást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában