Kosárlabda

2021.08.09. 15:37

Reményekkel telve kezdte el a munkát a PVSK-Veolia kosárlabdacsapata

Belevágott a felkészülésbe a PVSK-Veolia kosárlabdacsapata tegnap. A keret viszont nem teljes, egy légióst szeretnének igazolni, s Hasandics sem csatlakozott még a többiekhez.

Kvanduk Bence

a20210809_megkezdte a felkŽszŸlŽst az ?szi szezonra a PVSK Panthers kos‡rlabdaszakoszt‡lya. A rŽsztvev?ket B‡n G‡bor Ÿgyvezuet?, B’r— OlivŽr kos‡rlabd‡z—, Dragan Aleksic edz? Žs Andrija Ciric m‡sodez? kšszšntštte_PŽcs_LL_DN

Fotó: Laufer László

Elkezdte a munkát a PVSK-Veolia NB I.-es férfikosárlabda csapata együtt az egy osztállyal lejjebb játszó, illetve a legidősebb utánpótlás kerettel.

Az idény nyitó edzést megelőzően Bán Gábor ügyvezető beszélt a kosárlabdázókkal és a sajtóval.

– A tavalyi egy nagyon nehéz és bonyolult év volt. Reméljük az idei jobban alakulhat, és azt is, hogy nyitott kapukkal tudjuk majd megkezdeni a szezont. A rajt szeptember 22-én lesz, addig számos edzőmeccsen, illetve két kupán veszünk majd részt – fejtette ki, kiemelve, hogy az egyik természetesen a hagyományos PVSK-Kupa lesz szeptember elején.

Ezt követően Dragan Alekszics vezetőedző szólt leginkább az ő és Andrija Csirics kezei alatt dolgozó kosárlabdázókhoz.

– Remélem, mindenki kipihente magát a nyáron, ugyanis ismét egy hosszú és nehéz szezon előtt állunk – hangsúlyozta. – A célunk egyértelmű: a legjobb nyolc közé kell kerülnünk a bajnokságban. Remélem, a fiatal játékosaink sokat tudnak majd hozzátenni ehhez, hiszen idén egy nagyon fiatal kerettel indulunk neki az előttünk álló feladatoknak. Még várunk két légióst, akikkel kiegészülve meggyőződésem, hogy ütőképes, jó csapattá fogunk válni. Tavaly a COVID nagyon megnehezítette a dolgunkat, így csak remélni tudom, hogy egészségügyi szempontból kicsit szerencsésebbek leszünk ezúttal.

Emellett emlékeztette arra a tehetségeket, hogy a kosárlabda egy olyan szerelem, amely nagyon sok lemondást követel. Ha csak egy pillanatra is elvesztik a fókuszt, akkor nehéz helyzetbe kerülhetnek.

– Nagyon boldog vagyok, hogy újra itt lehetek – jelentette ki már a hazatérő Bíró Olivér. – Jó lenne, ha a pandémiás helyzetet végleg magunk mögött hagyhatnánk végre. Ami a céljainkat illeti, úgy vélem, hogy a szakmai stábunk által megfogalmazott elvárások abszolút teljesíthetőek, igenis be kell jutnunk a legjobb a nyolc közé.

A stábnak viszont idén sem lesz egyszerű feladata, hiszen nem túlzás azt állítani, hogy ma nem sok ismerős arcon akadhatott meg a jelenlévők szeme. Bíró Olivér mellett érkezett Ivosev Tamás, Illés Máté, Doktor Péter, Popadics Miljan, Futó Balázs, Kalmár Viktor, Farkas Dániel, Goldring Gergő, illetve Almir Hasandics, aki még nem érkezett meg Pécsre. Az állandóságot Veljko Brkics és Meleg Gergő fogja biztosítani a csapatnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában