Labdarúgó megye I.

2021.09.24. 15:55

Ezúttal Mozsgón játszik rangadót a PVSK

Újabb rangadón javíthatja ki a Pécsvárad elleni fiaskóját a PVSK, amely a Mozsgó-Szentlőrinc II. vendége lesz a labdarúgó AutóCity Volkswagen Megyei I. osztály 6. fordulójában. A listavezető a Komlót fogadja, a Villány Szederkénybe utazik, a Siklós pedig a Kétújfaluval csap össze a hétvégén.

Szabó Dániel

a20210502_Diana SE (piros) - Mozsgó megye II labdarúgó mérkőzés _ Pécs_LL_DN

Szeptember 25., szombat, 16.00

Mozsgó-Szentlőrinc II. (7.)–PVSK (4.)

A Mozsgó-Szentlőrinc II. ugyan játékban rendre ellenfelei fölé nőtt az első öt fordulóban, viszont a jó játék mellé csak hét pont társult.

Fekete Tivadar, a Szentlőrinc SE sportszakmai igazgatója: – Úgy látjuk, hogy fiataljainknak egyelőre nagyon hullámzó a teljesítménye. Az első öt fordulóban a játék minden szegmensében ellenfeleink fölé kerekedtünk, de a fiatal játékosaink még nem tanulták meg igazán, hogyan kell győzni. Az őszinte, steril futballt úgy kellene átformálni, hogy három pont is társuljon mellé, ugyanis a felnőttfociban már az eredményesség számít. De ez fordulóról fordulóra változni fog. Minél több mérkőzés lesz a lábukban, annál többet fognak fejlődni. Meg kell tanulniuk azt is, hogy a felnőttek között karakteresebbnek és dörzsöltebbnek kell lenni a jó eredmény érdekében. Aki felveszi a ritmust és kiemelkedően teljesít, az pillanatok alatt az NB II.-es keretben találhatja magát. Az ellenfélre külön ezúttal sem készültünk, a piramisunkban a B-csapat az utolsó előtti lépcsőfok, ami minden hétvégén kiváló célt szolgál – tette hozzá.

A PVSK az előző fordulónak még hibátlanul vágott neki, azonban a bajnokaspiráns Pécsváradtól nagyon simán, 4-0-ra kikapott. Tóth Máté együttese most újabb rangadón javíthat.

Tóth Máté, a PVSK edzője: – Azt le kell szögezni, hogy ezt a Pécsváradot egyik csapat sem fogja tudni megszorongatni ebben a szezonban. Megint olyan jól igazoltak, és olyan jó keretük van, nem hinném, hogy lesz kihívójuk. De a legnagyobb probléma az volt, hogy gyorsan bekaptunk egy öngólt, amitől játékosaim elvesztették önbizalmukat, és mélyen tudásuk alatt játszottak – a kapusunkat kivéve. A szentlőrinciek ellen is nagyon nehéz dolgunk lesz. Inkorrektnek tartom, hogy folyamatosan nyolc-kilenc NB II.-es játékos játszik vissza egy megyei I. osztályban szereplő csapatba. Ugyanakkor, ha lesz önbizalmunk, merünk jól futballozni, egy jó meccset játszhatunk velük. Ha viszont kishitűen lépünk pályára, mint a Pécsvárad ellen, akkor nem lesz esélyünk.

Pécsvárad R-Bus (1.)–Sport36-Komló (11.)

Megerősítve Tóth Máté szavait, valóban kiválóan igazolt nyáron a Pécsvárad. Ezzel a kerettel könnyen visszahódítják trónjukat, amelyre az előző szezonban a Mohács ült fel. Varga László csapatára ezúttal hazai kihívás vár, a tabella második felében szerénykedő Komlót fogadja. Ami mindenképp pozitív a vendégeknél, hogy az elmúlt hétvégén megszerezték első pontjaikat, ami végre áttörheti a gátat.

Kétújfalu (13.)–Siklós (5.)

Az első öt forduló alapján eddig a Siklós a mezőny meglepetéscsapata. Az elmúlt évek szerényebb szereplése után remekül kezdett Weinert Zsolt gárdája, három alkalommal is győztesen hagyta el a pályát, s az ötödik helyről várja a folytatást. Ha a papírformát nézzük, akkor meglehet a negyedik siker is a 13. pozíciót elfoglaló Kétújfalu otthonában.

Boda (12.)–Lovászhetény (9.)

Egy igazi háromesélyes középházi rangadóra van kilátás. A Boda az elmúlt három meccsét egyaránt elveszítette, s mindent el fog követni azért, hogy megtörjön a jég. A Lovászhetény sem túl kellemes élményekkel érkezik Bodára, ugyanis Bartalék 9-4-re kaptak ki legutóbb a PEAC-tól.

Szeptember 26., vasárnap, 16.00

Sellye (14.)– Gyógyfürdő Harkány (15.)

Jó formáról ennél a két csapatnál sem lehet beszélni. A Sellye utoljára az első körben szerzett pontot, a Harkány pedig a mezőny egyedüli nullapontos együtteseként várja a hétvégét. A hazai pálya és a keret erőssége is az ormánságiak mellett szól, de a Harkánynak sem lesz ennél nagyobb lehetősége arra, hogy elkezdje a felzárkózást.

Szederkény (8.)–Villány (3.)

A Szederkény biztatóan kezdte a szezont, az öt mérkőzés alatt eddig hét pontot szerzett, ami jelzi azt is, hogy a Villány sem mehet ellene biztosra. Kósa Zoltán együttese is kiváló formában van, tavalyi bronzérmesként tartja pozícióját, azaz a harmadik helyet. A csapat három győzelemnél, egy döntetlennél és ugyanennyi vereségnél jár.

Elhalasztva: PTE-PEAC–Bóly (pótlás: október 30., 10.30).

Szabadnapos: PMFC II.

Megyei I. osztály

1.

Pécsvárad

5

4

1

0

31–2

13

2.

PTE-PEAC

5

4

1

0

22–10

13

3.

Villány

5

3

1

1

11–8

10

4.

PVSK

4

3

0

1

10–5

9

5.

Siklós

4

3

0

1

7–7

9

6.

Bóly

4

2

2

0

12–6

8

7.

Mozsgó-Sz.lőrinc

5

2

1

2

12–9

7

8.

Szederkény

5

2

1

2

8–7

7

9.

Lovászhetény

5

2

0

3

15-18

6

10.

PEAC PMFC II.

5

1

3

1

7–8

6

11.

Komló

4

1

0

3

5–8

3

12.

Boda

5

1

0

4

4–10

3

13.

Kétújfalu

5

1

0

4

5–16

3

14.

Sellye

5

1

0

4

4–20

3

15.

Harkány

4

0

0

4

5–24

0

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában