Kosárlabda

2021.09.26. 12:03

Újabb amerikaival erősített a Panthers

Mozgalmas hetet zár a PVSK férfikosárlabda-csapata. Kedden letudta az NB I. nyitányát Szombathelyen, majd pénteken egy harmadik amerikai légióst is bejelentett, vasárnap pedig 18 órától a Debrecent fogadja.

Kvanduk Bence

Forrás: MW

Megerősítette a PVSK-­Veolia keretét még a Debrecen elleni első hazai bajnoki előtt. A csapathoz Justin Gordon csatlakozik, hogy a Meleg Gergő sérülése miatt lecsökkent rotációs lehetőségeket javítsa.

A 198 centis amerikai a kettestől négyes posztig bárhol bevethető, képességeiről pedig sokat elmond, hogy januárban a BBL (Brit Kosárlabda Liga) kupadöntőjének legértékesebb játékosa, 17 pontot és 15 lepattanót szerzett három gólpassz és három blokk mellett a London Lions elleni győzelem során a Newcastle Eagles játékosaként.

– Meleg Gergő kiesése komoly érvágás számunkra – mondta el Gordon érkezése kapcsán Bán Gábor, a PVSK ügyvezetője a klub honlapjának. – Rotációs lehetőségei beszűkültek a Dragan Alekszics vezette szakmai stábunknak, ezért szükség volt az erősítésre. Justin Gordon egy nagyon sokoldalú kosaras, a kettestől a négyes posztig bárhol képes jó teljesítményre. Jelen helyzetben természetesen elsősorban magas posztokon számítunk majd rá.

Nagy valószínűséggel persze nem ezen a hétvégén fognak megismerkedni az új játékossal a pécsi szurkolók, nélküle viszont még nehezebb lesz a Pan­thers dolga a DEAC ellen, amely az első körben a Nyíregyházát győzte le 79-65-re.

A hétvégi program: Oroszlány–Körmend, Zalaegerszeg–Kaposvár (szombat18.00), Alba Fehérvár–Szombathely, Nyíregyháza–Kecskemét (szombat19.00), PVSK-Veolia–Debrecen (vasárnap 18.00), Paks–Szolnok (vasárnap 19.30).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában