Kosárlabda

2021.10.13. 10:58

Kivételes játékosok ellen kezd a PEAC az Ek-ban

Ma este 18.00-kor kezdi meg szereplését a NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata az Európa-kupa csoportkörében. Csirke Ferenc együttesére egy nagyon nehéz és kiszámíthatatlan mérkőzés vár, ugyanis a sztárokkal teli, első tétmeccsére készülő izraeli David Ramla ellen lépnek majd pályára.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Igazi sztárparádéra és izgalmas összecsapásra számíthatnak a ma esti kosárlabda-mérkőzésen a szurkolók a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A PEAC gárdája először találkozik majd izraeli ellenféllel, ráadásul azzal a klubbal, amelyben olyan klasszisok is szerepelnek, akik pár hete még az Egyesült Államok és a világ legjobbjaival mérték össze tudásukat a WNBA-ben.

Különösen nehéz feladatra számíthatnak a hazaiak, mivel nem sokat lehet tudni a Ramla pontos játékerejével kapcsolatban, ugyanis nemrégiben csatlakoztak az amerikai légiósaik, akik igazi nagyágyúk a sportágban. A soraikban tudhatják Emma Cannont, aki a tavalyi idényt Törökországban töltötte, nyáron pedig az Indiana Feverben, a WNBA-ben. Magas poszton szintén bevethetik Glory Johnsont, aki a Sopront segítette tavaly beugróként az EuroLigában. Irányítóposzton a pontgyáros Kelsey Mitchell erősíti immáron a klubot.

– Nehéz mérkőzésre van kilátás, ugyanis nagyon nem ismerjük az ellenfelet, legalábbis csapatként egyáltalán nem – vélekedett Csirke Ferenc, a pécsi együttes vezetőedzője. – Egyénileg tudjuk a játékosokat feltérképezni, abból pedig nem állnak rosszul. Van három WNBA-s játékosuk, akik elég masszívan játszanak, ráadásul tavaly mindhárom amerikai Európa-kupás csapatban játszott Törökországban, úgyhogy ők egyénileg remek kosárlabdázók.

Azt nem tudjuk, hogy csapatként hogyan funkcionálnak, ugyanis ez lesz az első tétmérkőzésük, még felvételünk sincs róluk. Ahogy elkezdődik a mérkőzés, kezdődik a feltérképezés, és elég valószínű, hogy most majd sok mindent a találkozón belül kell esetleg változtatni, ha valami nem működik.

A PEAC kiválósága, Wentzel Nóra is tudja, hogy egy kemény csata vár rájuk, de nagyon várja már.

– Izgatottak vagyunk a mérkőzés miatt, nagyon várjuk már a találkozót. Egyértelműen a győzelem a cél – mondta reménnyel telve a pécsiek kosárlabdázója. – Kicsit fáradt­nak éreztem a csapatot, de szerencsésen alakult, hogy a PINKK ellen tudtunk egy kicsit pihenni, és a fiatalok is megmutathatták magukat.

Sorsdöntő lehet azonban az, hogy a PEAC már augusztusban megkezdte a felkészülést, ráadásul több tétmérkőzésen is túl van, ahol jó formába lendült. Mindemellett a vendégek is jó eséllyel indulnak a mérkőzésnek, ugyanis kiemelkedő tudású sztárjátékosaikkal lépnek pályára, akik képesek egyéni játékkal, gyors és váratlan megoldásokkal meccseket nyerni.

Az NKA Universitas PEAC amellett, hogy izgatottan készül az idei Európa-kupa csoportkörének első mérkőzésére, meginvitálta az összecsapásra a pécsi posták vezetőit, kézbesítőit, ügyfélkapcsolati és más munkatársait is. Ezzel szeretne a klub tisztelegni a munkájuk, hivatásuk előtt, a szombati postai világnap alkalmából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában