Ez igen!

2021.10.27. 20:06

Nagy bravúrt hajtott végre a Lauberben a PEAC

Nagyszerű teljesítménnyel múlta felül a Lauberben a csoportfavorit Nesibe Aydint az Európa-kupa harmadik fordulójában az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata.

Szabó Dániel [email protected]

Fotó: L. L.

A csoport legerősebb csapatához méltóan, hibátlanul érkezett a Lauber Dezső Sportcsarnokba a török bajnokság előző szezonjának bronzérmese. Nagy bravúrra volt szükség a pécsi lányoktól, de Csirke Ferenc együttese és a szép számmal kilátogató hazai szurkolók is bíztak a csodában.

Remek iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét gárda óriási elánnal vetette bele magát a csatába. Dudosová és Nelson pontjai után hat pontra nőtt a házigazda előnye, ami arra kényszerítette a vendégek mesterét, hogy kikérje első idejét. Azonban Kiss Virágék ott folytatták, ahol abbahagyták – az első negyedet 24-16-ra a PEAC nyerte meg. Hozzá kell tenni azt is, hogy az Aydin játékosai meglepően pontatlanul kosárlabdáztak, de ez semmit sem von le baranyaiak remek teljesítményéből. Ami sajnos visszaesett. A második etap közepétől átragadt a pontatlanság a pécsiekre, amit kegyetlenül megbüntetett Erman Okerman gárdája, amely még a nagyszünet előtt ledolgozta 13 pontos hátrányát.

A nagyszünetet követő percekben továbbra is Thomasék akarata érvényesült, a különbség pedig 8 pontra nőtt a felek között. De ismét fordult a kocka! Kiss Virág és Chelsea Nelson újra formába lendült, így a pécsi csapat is elkezdte termelni a pontokat. Két perccel a harmadik negyed vége előtt, Marshall nagyszerű triplájának köszönhetően már a PEAC vezetett hattal. Ebből csak 1 maradt meg a játékrész végére, egy rendkívül izgalmas utolsó 10 perc várt a pécsi sportcsarnok közönségére.

A várt izgalom azonban elmaradt. Ez viszont Csirke Ferenc tanítványait dicséri, akik a záró etapban a játék minden elemében ellenfelük fölé nőttek, s végül meglepően simán, 78-66-ra legyőzték a klassziscsapatnak számító Nesibe Aydint.

NKA Universitas PEAC–Nesiba Aydin (török) 78-66 (24-16, 11-20, 21-19, 22-11)

Női kosárlabda Európa-kupa, D-csoport, 3. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Jovovic, Mikulic (horvátok), Zenis (szlovák). PEAC: Dudásová 9/3, Wentzel 3, MARSHALL 19/9, NELSON 16, KISS V. 17 Csere: SZÜCS R. 11/3, Sarok 2, Brajkovic 1, Selcova. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában