asztalitenisz

2021.11.14. 12:41

Átadták az új asztalitenisz-termet

Átadták a PTE Egészségtudományi Kar és a PEAC közös beruházásban megvalósult asztalitenisz-termet.

K. B.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

– A beruházás egyaránt segíti a PTE-sportképzések gyakorlati helyszínének biztosítását, és az egyetem sportegyesületének, a PTE PEAC asztalitenisz-szakosztályának, a régió legeredményesebb csapatának a felkészülését – hangsúlyozta az átadón prof. dr. Ács Pongrác, a PTE ETK dékánja, s a sportegyesület elnöke.

– A PTE PEAC az egyetlen olyan egyetemi klub ma Magyarországon, amely Bajnokok Ligájában játszó csapattal, a PTE PEAC Kalo-Méh csapatával rendelkezik, és minden korosztályban válogatott sportolókkal, így elvitathatatlan az eddigi infrastruktúra-bővítés létjogosultsága, egyúttal esszenciális annak további fejlesztése.

A beruházás központi költségvetési forrásból bruttó 74 millió forint értékben valósult meg.

– Pécs tradicionálisan a magyar asztaliteniszsport egyik fellegvára, így méltó helyre került ez a beruházás és infrastruktúra-fejlesztés – jelentette ki már Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke, aki kiemelte, a PTE-PEAC intenzíven igyekszik bevonni a határon túli magyar lakta területek sportolóit az itt folyó magas szintű munkába, valamint azt is, hogy az utánpótlásrangsorokban elképesztő ütemben jön fölfelé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában