Emlékezzünk rá

2022.01.27. 09:54

Csollány Szilveszter örökké példakép lesz

A napokban elhunyt Csollány Szilveszter Baranya megyében is nagy népszerűségnek örvendett, 2010 júniusában az olimpiai bajnok tornászról nevezték el a Pécs-Vasasi Általános Iskola tornatermét.

Szabó Dániel

A névadó ünnepségen maga Csollány Szilveszter is részt vett. Lapunk akkori beszámolója szerint, csak úgy, utcai ruhában, vagyis pólóban, rövidnadrágban és papucsban bemutatott egy gyors gyűrűgyakorlatot, amit a gyerekekkel teli tornaterem nagy tapssal fogadott. 

 

– Örülök, hogy most nem húzódtam meg. De ez igazán majd holnap reggel derül ki – mondta a leugrás után Csollány Szilveszter olimpiai bajnok a Pécs-Vasasi Általános Iskolában, ahol 2010 júniusában egykori és akkor még aktív sportolókat köszöntöttek. Csollányon kívül ott volt még Pezdány Edina és Erdei (Madár) Zsolt ökölvívó, Mehl-mann Ibolya kézilabdázó (ő valamikor Vasason tanult), Varga Adrienn tornász, Iványi Dalma kosárlabdázó és Vári Attila vízilabdázó is. 

Csollány Szilveszter (bal szélen) és Erdei Zsolt (jobb szélen) is ott volt a vasasi névátadón

Forrás: L.L.

Csollányék állták a kisdiákok rohamát, a tanárokat is beleértve rengetegen kértek tőlük autogramot és közös fotót. Aláfirkantották a nevüket oda, ahová csak kérték. Meztelen karra, pólóra elölről vagy hátulról, otthonról hozott focimezre, sokszor használt kosárlabdára, mindenféle-fajta papírra, emlékkönyvbe. Csollány elmondása szerint még 1979-ben fordult meg először Pécsett, amikor kisdobos-olimpiát nyert. 

 

– Úgy tudom, hogy országosan egy-egy termet, tornaszobát vagy valamilyen létesítményt ismertebb sportolóról neveznek el – kezdte Csollány. – Így kerültem képbe én is. Fontos, hogy legyen a gyereknek a sportéletből olyan valaki, akire felnéz, akinek jó tulajdonságait átveheti. Ne mondvacsinált hősök legyenek a példaképeik, akiket a tévésorozatokból ismernek. 

 

Csollány Szilveszter hétfőn, ötvenegy esztendősen a koronavírus áldozata lett, de örökké példakép marad. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában