Díjátadó gála

2022.01.19. 12:01

Megkoronázta az évüket a Baranya Megyei Kosárlabda-szövetség

A legjobbak sportteljesítményét ismerték el a Baranya Megyei Kosárlabda-szövetség díjátadó gáláján. Ráadásul a 2021-es esztendő legjobbjaira a sportbarátok is leadhatták a voksukat.

Móga Richárd

Forrás: BMKSZ

A Baranya Megyei Kosárlabda-szövetség elnökségének döntése mellett, idén is szavazhattak a sportbarátok. A megye legjobb játékosaira, edzőire, valamint játékvezetőire összesen 2155 szavazat érkezett. 

 

A már hagyományosnak számító díjátadó gála Janovics László, a BMKSZ elnökének a beszédével kezdődött, aki külön kiemelte, hogy továbbra is elsődleges céljuk, hogy népszerűsítsék a kosárlabdát, és a visszajelzéseket is jónak találja, ugyanis már több mint kétezer igazolt versenyző van a megyében. 

 

Az ünnepélyes ceremónián tiszteletét tette Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára is, aki igencsak nehéznek és eredményesnek ítélte a tavalyi évet. Elmondása alapján a bajnokságok lebonyolítása nincs veszélyben, de folyamatosan készenlétben állnak. 

 

Rendhagyó módon az U18-as kategóriával kezdődött az eredmények felfedése, ugyanis az egyik díjazottnak – mint később kiderült, Nagy Rékának – edzésre kellett sietnie. 

 

Ami a felnőtt amatőröket illeti, Szabó Nóra (Komló Sport KK), valamint Sipos Dániel (PEAC) lettek a legjobb játékosok, míg Csutorás Fanni (Kozármisleny SE) a legjobb edző. 

 

Az utánpótláskorúakat tekintve kitüntetésben részesült kosárlabdázók: Subotic Milka (Rátgéber, U14), Palásti Julianna (Rátgéber, U16), Horváth Boglárka (PVSK, PINKK U18), Nagy Réka (Rátgéber, U18), Teszárik Márton (Rátgéber, U14), Hőgye Patrik (PVSK, U16), Schmera Gergely (Rátgéber, U18), Váits Olivér (Rátgéber, U20). Utánpótlásban díjazott edzők: Meszler Balázs és Sértő Ádám (Rátgéber). 

 

A Baranya Legjobbja különdíjak győztesei: Kiss Virág (PEAC), Veljko Brkic (PVSK), Csirke Ferenc (PEAC), Praksch Péter, Nagy Bence, Schäffer Balázs, Farkas Ádám, Märcz Péter. 

 

Mindemellett BMKSZ emlékplakettet vehetett át: Teszler Sándor, Horváth Boglárka, Nagy Réka, Kmezic Zoran, Komlódi Dénes, Meszlényi Róbert, Árva-File Balázs, Mogyorósi András. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában