Labdarúgás - NB II.

2022.01.04. 13:00

Próbázók is együtt dolgoznak a PMFC keretével a felkészülésben (galéria)

Megkezdte a munkát a PMFC labdarúgócsapata, amely az NB II.-es tavaszt rögtön egy megyei rangadóval kezdi majd január 30-án. Akkor Pécsen találkozik majd a Szentlőrinccel Vas László gárdája.

Kvanduk Bence

Nem volt egyszerű az őszi zárás a PMFC számára, hiszen rengeteg játékost kellett nélkülöznie Vas László vezetőedzőnek. Mostanra azonban a betegek felépültek, s a sérültek java is visszatért az edzőpályára, hogy jó hangulatban megkezdje a téli felkészülést. 

– Próbáljuk úgy elvégezni a munkát, hogy maximálisan kész legyünk a rajtra – kezdte a klub által rendelkezésünkre bocsátott sajtóanyagban a tréner. – Hétfőn elkezdtük a felkészülést, de voltak már kiadva munkák a játékosok számára, így nem nulláról kell kezdeni a felkészülést. Sőt, a klasszikus alapozó részt, állóképesség-fejlesztést át tudjuk lépni, és kicsit előrébb leszünk. Öt felkészülési mérkőzést terveztünk, illetve egy edzőtáborunk volt, amiben hat nap alatt három találkozót is letudunk. Igazából az optimális állapot kialakítása a célunk. 
 

Már csak azért is fontos lehet a Pécs számára, hogy jó formában forduljon a bajnoki mérkőzések rögös útjára, mert a megyei rivális ellen kezdheti a tavaszt, amely ellen csak egy pontot csípett el az ősszel, egy ilyen találkozó pedig sohasem a tabellán elfoglalt helyről és a bajnoki szereplésről szól. 
A három pont megszerzésében új játékosok is segíthetik Hegedűséket, hiszen már most is vannak próbázók az edzéseken, akik be akarják magukat verekedni a PMFC NB II.-es keretébe. 

– Nyitott szemmel járunk, de mindenki tudja, hogy a téli időszakban nehéz igazolni. Vannak próbázók, megnézzük, kik azok, akik a későbbiekben a PMFC munkáját és eredményességét segíteni tudják – jelezte a szakvezető. 
 

Ha tudják játszani saját stílusukat, bárkivel felvehetik a harcot a folytatásban
A PMFC játéka októberben talált rá ismét a ritmusára, s akkor jöttek is a sikerek, ez pedig a Budafok és a Nyíregyháza ellen szórakoztató játékkal, valamint több góllal is társult. Ahhoz azonban, hogy ez működjön folyamatosan, akár még a nagyobb játékerőt képviselő csapatok ellen is, a Pécsnek keményen kell dolgoznia most, s a mérkőzések között is a taktikai és fizikális elemeken. 
 

– Elég rövid a téli felkészülési időszak, aminek megvannak az előnyei és hátrányai is. Úgy gondolom, a legfontosabb ez idő alatt, hogy újra jó fizikális állapotba kerüljön a csapat, mert a mi játékstílusunk megvalósításához ez elengedhetetlen – válaszolta kérdésünkre Futó Zsombor csapatkapitány. – Nagyon fontos lesz, hogy mihamarabb megtanuljuk az új rendszert és az azzal járó taktikai elemeket, illetve ezeket mérkőzésszituációkban is tudjuk alkalmazni. Azonban továbbra is azt gondolom, ha azt az agresszív letámadásra épülő stílusunkat tudjuk alkalmazni, amit az őszi idényben időnként sikerült, akkor bármelyik csapattal felvehetjük a harcot a tavaszi mérkőzések alkalmával. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában