Kosárlabda

2022.04.24. 21:25

Elbukta a bronzcsatát a PEAC (Galéria)

Fantasztikus hangulat, 2000 szurkoló fogadta a csapatokat a Lauber Dezső Sportcsarnokban a női kosárlabda élvonal broncsatájának harmadik, mindent eldöntőt felvonásán.

Szabó Dániel

Képünk egy korábbi mérkőzés illusztrációja.

A két órával korábban kezdődő PMFC–Békéscsaba labdarúgó-mérkőzésről is szép számmal jöttek át az összecsapásra pécsi sportrajongók, bár ők biztosan lemaradtak az ingyen sörről, ami az első 100 büféhez érkezőnek járt. 

A dolgok azonban nem úgy alakultak, ahogy azt a hazai szurkolók szerették volna. Sok hibával kezdett a PEAC, és ugyan az első negyed derekánál úgy tűnt, összeszedik magukat Wentzelék, a nagyszünetre nagyon elhúzott a DVTK. Sajnos semmi sem akart összejönni a házigazdának, ami egyre görcsösebbé tette Kiss Virágékat. A félidőben 46–22-re vezettek a miskolciak, tehát gyakorlatilag 20 perc alatt eldőlt minden. 

A folytatásban valamelyest kozmetikázott az eredményen Csirke Ferenc együttese, de a lényegen már nem tudott változtatni. A bronzérem a Diósgyőré lett, míg a PEAC a negyedik helyen zárta a bajnokságot, csakúgy, mint a Magyar Kupát. 

NKA Universitas PEAC–DVTK 56–73 (16–23, 6–23, 17–14, 17–13)

Női kosárlabda NB I., rájátszás a 3. helyért, 3. mérkőzés. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 2000 néző. PEAC: Dudásová 8/6, Wentzel 10, Marshall 5, Nelson 3, Kiss V. 20. Csere: Sarok 2, Simon Zs. 4, Brajkovic 4, Olawuyi, Laczkó, Selcova, Bojtár. Vezetőedző: Csirke Ferenc. 

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1 a DVTK javára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában