Kosárlabda

2022.04.13. 11:06

Nem lankadhat a figyelem a ZTE ellen

A hazai mérkőzéseit meg kellene nyernie a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapatának, ha el akarja kerülni az NB I. play-outját. Az alsóházat hétvégén Nyíregyházán egy vereséggel kezdte a Pécs, de ma javíthat a Zalaegerszeg ellen szurkolói előtt 18 órától.

Kvanduk Bence

Két-két győzelemmel áll a Zalaegerszeg és a Nyíregyháza a PVSK-Veolia előtt a bennmaradásért vívott csatában. Azonban, ha a hátralévő öt meccsből négyet megnyernek a pécsiek, jó eséllyel el tudják kerülni a play-outot. 

 

Az első lépést a biztos NB I-es tagság felé ma meg is teheti a Panthers hazai pályán, méghozzá egy olyan gárda ellen, amelyet oda-vissza le tudott győzni az alapszakaszban. A Zalaegerszeg otthonában ugyanis 78–65-ös, majd itthon 77–68-as sikert arattak Ivosevék. Ha ez az egymás elleni jó széria éppen most szakadna meg, az szinte kilátástalanná tenné a Pécs helyzetét, hiszen akkor Andrija Csirics csapatának már egyáltalán nem maradna lehetősége a hibázásra. Azaz szinte bebetonozná részvételét a kétmeccses play-out egyik csapataként a PVSK. 

 

– Erős ellenfél a Zalaegerszeg. Pár héttel ezelőtt már játszottunk velük hazai pályán, és akkor sikerült győzni. Ugyanúgy nagy energiával kell játszanunk az egész találkozón, csapatként kell dolgoznunk. Negyven percen át kell koncentrálni, ez nagyon fontos – jelentette ki Illés Máté, a PVSK irányítója. – A hétvéginél pontosabbnak kell lennünk, és a lepattanózásba nagyobb energiát kell fektetnünk. Ez lesz a siker kulcsa!

 

Jelenleg azt is nehéz megmondani, mi szolgálná jobban a másik mérkőzésen a Pécs érdekét, ha a Paks megállítaná a Nyíregyházát, vagy ha az atomvárosiak buknának. 
Az alsóház állása: 1. Zalaegerszeg 10 győzelem/17 vereség, 2. Nyíregyháza 10/17, 3. PVSK-Veolia 8/19, 4. Paks 7/20. 

A mai program: PVSK–Veolia–Zalaegerszeg, Nyíregyháza–Paks (mindkettő 18.00). 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában