Irány az NB II.!

2022.05.29. 20:09

Hatgólos őrülettel zártak: senki nem bírta idén megállítani a Kozármislenyt (Galéria!)

A Kozármisleny hatgólos mérkőzésen játszott döntetlent a Monor ellen a zárófordulóban, s ezzel veretlenül nyerte meg a labdarúgó NB III. Közép-csoportját, míg a Mohács ugyancsak hatgólos összecsapást vívott, de két góllal ezúttal alulmaradt a Hódmezővásárhely ellen.

Móga Richárd

A vasárnapi futballmatiné nem egészen úgy alakult, ahogy azt a kozármislenyi publikum elképzelte, hiszen szebb időben, valamint az öregfiúk döntőbeli sikerében – háromgólos meccsen győzött a Sellye – bízott a város, de ezúttal mindkettő elmaradt. De minden jó, ha a vége a jó.

Igaz, Aczél Zoltán alakulata sem hengerelt úgy, ahogy azt sokan várták, sőt, először kapott a szezon során három gólt a Kozármisleny.

Mindez persze nem von le semmit abból a sikerből, amit a HR-Rent Kozármisleny felnőtt együttese a 2021/22-es szezonban elért. Öt fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította az első helyet a klub, ráadásul a hatgólos Monor elleni döntetlennel veretlenül lett bajnok.

 HR-Rent Kozármisleny–Monor 3–3 (2–2)
Labdarúgó NB III., 38. forduló. Kozármisleny

Kozármisleny: Lékai – Horváth D., Füredi (Gajág, 54.), Turi – Kozics (Berdó, 75.), Nagy E. (Beke, 54.) – Szabó D., Kirchner, Vajda (Kónya, 75.) – Tóth Z., Hampuk (Ulrich, 85.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.
Gólszerzők: Vajda (4.), Kirchner (33.), Tóth Z. (60.), illetve Hulicsár (26., 43., 73.)

A B Build Mohács tavaszi teljesítményére panasza sem lehet a labdarúgás szerelmeseinek, még akkor sem, ha a zárófordulóban pont nélkül maradt a gárda. Persze a Duna-parti klub drukkerei elkezdhettek reménykedni, ugyanis kedvező eredmények révén a csapat akár megőrízhette volna NB III.-as tagságát.

A mohácsi klub az első játékrészben hátrányba került, de az idény során több alkalommal is volt hasonló helyzetben, így nem is volt ez olyan meglepő. Az idő haladtával azonban hiába voltak meg a hazai lehetőségek, a hódmezővásárhelyi háló nem zörrent. Már két góllal vezetett a vendégcsapat, amikor a házigazda feltett mindent egy lapra, és kiszakadt a gólzsák. Még ha Kvanduk János brigádja is húzta a rövidebbet, nagyot küzdött a házigazda.

B Build Mohács–Hódmezővásárhely  2–4 (0–1)

Labdarúgó NB III., 38. forduló. Mohács.

Mohács: Farkas – Ignácz (Gellén, 75.), Hetényi, Forró, Kocsis (Spannenberger, 87.) – Nagy Zs. (Menyhei, 58.), Vég, Müllerlei, Bischoff (Bódis, 87.) – Bohata, Csernik. Vezetőedző: Kvanduk János.
Gólszerzők: Menyhei (66.), Csernik (70.), illetve Bata (26.), Pilán (56.), Tapiska (67.), Kiss K. (80.)
 

Címkék#NB III

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában