Aerobik

2022.06.20. 11:23

A világ tetején a pécsiek

Minden idők legsikeresebb vb-szereplésén van túl a magyar csapat, a diadalban pedig kulcsszerepet vállaltak a pécsi aerobikosok.

Móga Richárd

Ezekben a hetekben magyar sportsikerektől hangos a média. Ráadásul sokszor baranyai versenyzők voltak a főszereplők. Nos, a képlet megmaradt. Magyarok a világ tetején, méghozzá pécsi kulcsfigurákkal. A delegációnk a Guimaraesben rendezett aerobik-világbajnokságot hat medállal, közte három arannyal zárta. 

Már a selejtező is sikeresen végződött magyar szempontból, ugyanis a legtöbben döntőbe jutottak. A Mazács Fanni, Bali Dániel és Farkas Balázs felnőtt Európa-bajnok összeállítású trió másodikként jutott fináléba, míg a Fejes Fruzsina, Poscher Bálint, Lőcsei Zoltán egység 11., azaz harmadik számú tartalékként várhatta a döntőt. 

Ugyancsak másodikként ment tovább aerodance-ben az Európa-bajnok Lőcsei Zoltán, Hajdu Kata, Makranszki Anna, Simon Zsófia, Farkas Balázs, Szöllősi Panna, Ökrös Janka, Ruzicska Vanessza alkotta egység. Továbbá harmadikként vette az akadályt step aerobikban az Ádám Bernadett, Dévényi Anna, Kajtor Enikő, Kövesdi Méda, Kopacz Dalma, Solti Réka, Szarvas Róza, Vajda Zsófia összeállítású együttes. Ráadásul készülhetett a fináléra egyéniben a PSN Zrt. egyik növendéke, Ákoshegyi Dóra is, aki a kvalifikációban hetedik lett. 

Aztán jött a döntő, ahol a pécsiek történelmet írtak, ugyanis a Bali, Mazács, Farkas alkotta trió felállhatott a dobogó legfelső fokára. 

– Hogy mit jelent ez a cím nekem? Azt hiszem, az egyik leggazdagabb ezüstérem-gyűjteménnyel rendelkezem a sportágban – fogalmazott Bali Dániel a győzelmét követően. – Nagyon vágytam erre. Nagyon boldog vagyok, azt hiszem, így kerek a mi történetünk, nem hiszem, hogy még a következő világbajnokságon is indulni fogunk. Csak meglett ez is. 
Emellett csapatban az olaszokat és a románokat megelőzve először született magyar diadal. A vb-ezüstérmes magyar hármas pedig másodikként jutott a fináléba, ahol kiérdemelte az aranyérmet. Ebben a számban több mint húsz éve volt magyar vb-győztes. 

Szinén nagy bravúr, hogy a step aerobikosoknál az Ádám Bernadett, Dévényi Anna, Kajtor Enikő, Kövesdi Méda, Kopacz Dalma, Solti Réka, Szarvas Róza, Vajda Zsófia összeállítású csapat harmadikként végzett. 

Aztán megérkezett a hab a tortára. Természetesen a Bali Dániel, Mazács Fanni alkotta duó szállította, ugyanis a pécsi páros vegyes páros kategóriában lett világbajnok, a csoport és az aerodance csapat pedig ezüstérmet szerzett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában