Erősítettek

2022.07.18. 17:20

Az élvonalból is keresték, de a Szentlőrincet választotta Mervó

Két szezont kölcsönben töltött Szentlőrincen Mervó Bence, de a 2015-ös U20-as vb ezüstcipőse úgy döntött, végleg a baranyai NB II.-es labdarúgócsapat kötelékébe akar tartozni.

Kvanduk Bence

Forrás: MW

Az egyik legnagyobb húzása volt a frissen feljutott Szentlőrinc SE-nek két éve, amikor a Budafoktól megszerezte kölcsönbe a gólérzékeny, kiváló képességekkel megáldott Mervó Bence játékjogát. Az akkor még élvonalbeli klubnál úgy érezték a baranyai piros-feketéknél ismét fel tudja magát építeni a sérülésekkel bajlódó csatár, s lényegében ez az elméletük be is igazolódott, hiszen nagyon fontos találatokkal segítette azon a tavaszon a lőrincieket céljaik elérésében.

Vissza is tért a következő nyáron anyaegyesületéhez a támadó, de az akkor már másodosztályú gárdánál sem számítottak végül rá, s így ismét Baranyába került. Sajnos az előző idényben keveset számíthattak rá újabb sérülések miatt a Szentlőrinc vezetőedzői, de amikor játszhatott, még mindig látszott, hogy a kényszerpihenők alatt rárakódott rozsda alatt még mindig egy nagyszerű játékos körvonalazódik.

Ezt látták a Szentlőrinc döntéshozói, s meggyőzték a labdarúgót, hogy folytassa továbbra is itt. „A munkához való hozzáállása, a töretlen akarata, és persze nem mellesleg a játéktudása nagyon értékes” – sorolják róla.

– A Budafokhoz még egy évig szerződés kötött, amit felbontottam – kezdte Mervó Bence a Szentlőrinc sajtóközleményében. – Hálás köszönet azokért az évekért, amelyeket a klubnál tölthettem! Több lehetőségem is volt, az élvonalból is érdeklődtek irántam, de miután Szentlőrincen jelezték, hogy számítanának rám, úgy döntöttem, hogy itt maradok. Az elmúlt másfél év során rendre megkaptam a bizalmat ennél az egyesületnél, szeretek itt lenni, ritka jó a közösség. Nekem folyamatosan építenem kell magam, és úgy gondolom, itt minden adott ahhoz, hogy fejlődjek, előrelépjek, és ismét tudásom legjavát nyújtsam. A célom nem változott, szeretnék a jövőben a legmagasabb szinten futballozni!

A támadó pedig nem csak a levezetni szeretné karrierjét Szentlőrincen, nagy célokkal áll bele az újabb idénybe, hiszen úgy érzi, mind a szakmai stáb, mint a játékosállomány alkalmas arra, hogy a szentlőrinci csapat elérje a célját és bentmaradjon a másodosztályban. Ha pedig egészséges marad, vele a fedélzeten ez csak még könnyebb lehet.

Marad: Prokop Rotislav, Onuigbo Maduka, Keresztes Bence, Nagy Zsombor, Erdélyi Botond, Szabó Máté, Miroslav Grumic, Rétyi Róbert, Rátkai Zsolt, Farkas Marcell, Németh Márk, Havas Attila, Tamás László, Török László, Bányai Péter, Jancsó András, Mervó Bence. 
Távozott: Harsányi István (PMFC), Simon Botond (Nagykanizsa), Nagy Barnabás (MTK), Biben Barnabás (MTK), Németh Barnabás (Bp. Honvéd), Andrija Drljo (HSK Zrinjski Mostar), Mucsányi Márk (Újpest), Törőcsik Péter (MTK), Hesz Olivér.
Érkezett: Kiss-Szemán Péter (Vasas), Csörgő Raul (Nyíregyháza).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában