Világjátékok

2022.07.11. 10:04

Jakabosék ismét bizonyították: nincs olyan akadály, amit ne lehetne legyőzni

A 4x50 méteres akadályúszásban a magyar női és a férfi staféta is aranyérmes lett a vízi- és életmentő versenyen az egyesült államokbeli Birminghamben zajló 11. Világjátékok harmadik versenynapján.

Móga Richárd

Fotó: Árvai Károly

Izgalmasabban nem is zárulhatott volna a hölgyek küzdelme, ugyanis válogatottunk századmásodpercre ugyanannyit úszott, mint a lengyel váltó, így a dobogó tetejére a magyarok és a lengyelek is felállhattak.

A nők 1:49.05, a férfiak pedig 1:34.91 perc alatt teljesítették a távot, mindkét időeredmény Világjátékok-rekord.

A női váltóban a pécsi születésű Jakabos Zsuzsanna, Senánszky Petra, Gyurinovics Fanni, Verrasztó Evelyn és Ugrai Panna volt érdekelt.

Ugyanebben a sportágban a baranyai úszó a női 200 méteres akadályúszásban negyedikként végzett, ráadásul egyéni csúcsot teljesítve.

– Külön örülök az egyéni rekordnak. A két finálé közötti fél óra szerencsére elég volt a regenerálódásra, a váltóval pedig sikerült megvalósítanunk azt, amiért ide repültünk – vélekedett Jakabos.

A férfiaknál nem volt különösebb kérdés, ugyanis a magyarok magabiztos győzelmet arattak, megelőzve az olaszokat és a japánokat.

A férfi stafétában Szabó Szebasztián, Gyárfás Bence, Takács Krisztián, Balog Gábor és Giczi Mátyás kapott helyet.

A Világjátékokon - három nap után - a magyarok az éremtáblázat ötödik helyén állnak hat arannyal, négy ezüsttel és négy bronzzal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában