Kosárlabda

2022.07.16. 16:02

Kemény mérkőzésekre számítanak az NKA Universitas PEAC háza táján

Móga Richárd

Forrás: NKA Universitas PEAC

Éles Péter, a csapat nemzetközi ügyekért felelős munkatársa sem számít könnyű túrákra, már ami az Európa Kupa küzdelmeit illeti. Az új vezetőedző, Jovan Gorec azonban még nem tekint annyira előre, szeretne csak az éppen soron következő feladatra koncentrálni. 

Mint arról már korábban is beszámoltunk, az NKA Universitas PEAC a bolgár Beroe Stara Zagora, a török Botas, az izraeli Ramla és a DVTK alkotta Euroliga selejtező csoport második helyezettjével, és a Hatay BB Spor (török) - Dafni Agiou Dimitriou (görög) Európa Kupa selejtező győztesével került egy csoportba.

Münchenben, a sorsolás helyszínén képviselte a pécsi alakulatot Hartung Anita klubigazgató, valamint Éles Péter, aki a nemzetközi ügyekért felel.

– Ha jól tudom, bolgár ellenféllel még nem találkozott a csapatunk az Európa Kupában, ezért ez mindenképp valami új lesz számunkra. A török-görög Európa Kupa selejtező párharcból véleményem szerint a Hatay jut tovább, oda viszont elég nagy kihívás lesz eljutni, ugyanis a város a szír határhoz közel, Törökország távoli, ázsiai részében fekszik. Az Euroliga selejtező pillanatnyilag három esélyes, de remélem a DVTK lesz ott a győztes, ezért egy másik török túrára vagy a tavalyi idényben már megismert izraeli Ramlaba vezethet az utunk. Összességében könnyű utazásokra nem számítok, de ezt már megszokhattuk az elmúlt években – nyilatkozott a klub hivatalos oldalának Éles Péter.

Az új tréner a felkészülésre helyezi most a hangsúlyt, az együttes előtt álló feladatokra fókuszál.

– Nekünk most a szezonra való felkészülés a legfontosabb. Európa kupás ellenfeleink többsége még nem jelentette be a keretét. Mérkőzésről-mérkőzésre haladunk majd, fontosnak tartom, hogy mindig csak az előttünk álló feladatra koncentráljunk – vélekedett Jovan Gorec.

A baranyai klub október 27-én Bulgáriában kezdi a FIBA Európa Kupa sorozatot, majd november elején a Nemzeti Kosárlabda Akadémián fogadja az Euroliga selejtezős ellenfelét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában