Aerobik

2022.07.08. 19:02

Több fronton is jeleskedik, de még hogy!

Egy nap csak huszonnégy órából áll, de mindezt nehezen hittük el Ostrosics Rékának, ugyanis a huszonegy éves lány úgy menedzseli napjait, hogy jut ideje az egyetemre, az aerobikra, de még a breakingre is. Ráadásul nem csak a szőnyegen alkot maradandót, hanem azon kívül is.

Móga Richárd

Fotó: O.R.

Ötéves korában már beszippantotta a sportvilág, mostanra pedig már ő is tanítja a jövő nemzedékeit, mint segédedző. Több száz fiatal gyerekkel (négyéves kortól tizenévesekig) próbálja megszerettetni az aerobik mozgásformáit a PSN Zrt.-nél, ráadásul közvetlen személyisége ebben igen nagy segítségére van. 

Mi se mutatja jobban elhivatottságát, hogy még versenyszerűen is űzi a sportágat. Olyannyira sikeresen, hogy csapatával a Magyar Kupa harmadik fordulójára készülnek, ami majd ősszel lesz esedékes Kozármislenyben. A versenysorozatban az első három kör számít, ugyanis akkor lehetnek ott a fináléban, ha mindhárom fordulóban legalább a TOP 6-ban végeznek. Eddig ez két alkalommal sikerült, jöhet a mislenyi próbatétel.

Igaz, három év kimaradt időközben, de kopogtatott egy szomszéd, aki gyerekkora óta ismeri, és látta a benne rejlő tehetséget a breaking terén is. Hát kapott az alkalmon. Az gyorsan kiderült, hogy van hozzá affinitása, ugyanis első versenyén máris bronz­érmet szerzett. Augusztusban pedig ismét jöhet a helikopterezés. 

– Sokáig küszködtem a helikopterezéssel, ugyanis aerobikon van egy hasonló elem, de mégis nagyon eltérő a kettő egymástól. Egy kis időbe telt, mire a két sport alkotórészeit külön tudtam választani, de ez ma már nem akadály – nyilatkozta lapunknak Ostrosics Réka. 

Így mindennel együtt tehát heti két alkalommal az aerobiknak, négyszer pedig a breakingnek szenteli az idejét. Továbbá az egyetemen, sportszervező szakon igyekszik a legjobbját nyújtani, ugyanis a mesterszak is a tervei között szerepel. 

Most azonban a televízió elé tapad amíg lehet, ugyanis a PSN Zrt. aerobikosainak sikeréért szoríthat, akik a Világjátékokon öregbíthetik az egyesület hírnevét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában