Kosárlabda

2022.07.30. 11:01

Vereséggel rajtolt a pécsiekkel teletűzdelt U18-as férfi válogatottunk

Móga Richárd

Forrás: hunbasket.hu

Tegnap a mieink számára is elkezdődött az idei korosztályos Európa-bajnokság - a magyarok a B divízióban, a romániai Ploiestiben szerepelnek a következő másfél hétben.

A válogatott a C csoportban Szlovákia, Lettország, Portugália, Svájc és Románia ellen szerepel.

Ha sikerül a csoport első két helyén végeznie a csapatnak, akkor a csütörtöki második szünnapot követően a negyeddöntőben szerepelhet, innentől pedig egyenes kieséses rendszerben mennek majd a mérkőzések. A torna első három helyezettje jut fel az A divízióba.

A magyar válogatott kerete: Antalics Dániel, Csátaljay Péter, Csuti Kornél, Hajdu Péter Márton, Halmai Dániel, Kelemen Benjámin, Merkl Barna Márton, Meszlényi Róbert Vilmos, Pleesz Ádám, Schmera Gergely, Tóth Patrik Kristóf, Várszegi Ádám.

Meszlényi Róbert, Kelemen Benjámin, Merkl Barna és Schmera Gergely is Rátgéber Akadémia együttesét erősíti.

Az első találkozón az utolsó pillanatokig volt esélye a válogatottunknak, azonban a túlzott idegesség megpecsételte az együttes sorsát. Sok idő nem maradt a sebek nyalogatására, hiszen ma már a románok ellen kell bizonyítani.

Portugália–Magyarország 51–49 (8–13, 13–9, 16–10, 14–17)

U18 B divíziós férfi Európa-bajnokság, Románia, Ploiesti.

Portugália U20: Dias -, Horta 5/3, L.Silva 2, Seixas 11/3, Afonso 10. Csere: Sona 2, Baker 2, Dionisio -, Palavra 9/3, Rocha 2, Santos 8, T.Silva -.

Magyarország U20: Meszlényi 2, Csátaljay 9, Hajdu 11/9, Tóth -, Csuti 9/3. Csere: Halmai 9/3, Kelemen 4, Merkl -, Pleesz -, Schmera 5/3, Tóth -, Várszegi -.

Ez következik (07.30.): Magyarország–Románia (17.00)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában