Kosárlabda

2022.08.05. 10:12

Veretlenül lett tornagyőztes a pécsiekkel teletűzdelt válogatott

Móga Richárd

Forrás: wbasket.hu

Harmadik, egyben záró játéknapon is aratott a PINKK-PÉCSI 424 kosárlabdázókkal teletűzdelt magyar női csapat a 3x3 Nations League-ben.

A válogatottunk a 16. mérkőzését is megnyerte a 3x3-as Nemzetek Ligája Közép-Európai Konferenciájában, s ezzel hatodik tornagyőzelmét is megszerezte és veretlenül végzett.

A fináléban Süle Krisztina együttesére Ausztria várt, amely idén először jutott tornadöntőbe. Ennek megfelelően kellően motiváltan lépett pályára az osztrák brigád, de válogatottunk a veretlenség megőrzéséért küzdött.

Villámrajtot vett ellenfelünk, hiszen még egy perc sem telt el, már 4–0-ra vezetett Ausztria. A magyar lányok gyorsan rendezték a soraikat. Tóth Orsi négy pontjával, illetve Takács Emese és Tenyér Zsófia egy-egy találatával 7–6-ra felkapaszkodott az alakulat az első megszakításig.

A pihenőt követően Takács Emese révén egyenlítettünk, majd Tenyér Zsófia találatával a vezetést is átvettük. Pontgazdag és fordulatos játékot hozott a találkozó középső szakasza.

Az utolsó három perchez közelítve kisebb magyar fölény bontakozott ki. A mieink 15–12-re, majd 16–13-ra is elléptek. Az osztrák együttes azonban nem adta fel. Jó büntetőzéssel egy perc alatt fordított, és 17–16-nál már ott volt az előny. 

A hajrában ennek megfelelően riválisunk kezdeményezhetett. Két büntetővel 20–19-nél a mérkőzés lezárásának kapujába értek. A magyar csapatot azonban a konferencia küzdelmek alatt nem lehet megverni. Tóth Orsi találatával egyenlítettünk, majd 18 másodperccel a vége előtt Kovács Kitti találatával 21–20-ra megszerezte a győzelmet válogatottunk.

A keretből Kovács Kitti és Tenyér Zsófia is a PINKK-PÉCSI 424 csapatát erősíti.

Magyarország–Ausztria 21–20

FIBA 3x3 Nations League 2022 - Europe (Central) - Stop 6, Szolnok, Magyarország

A magyar válogatott pontszerzői: Tóth Orsolya 7, Kovács Kitti 6, Tenyér Zsófia 5, Takács Emese 3.

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában