Labdarúgás

2022.09.14. 09:29

Fájó, de okos döntést hozott a bodai vezetőség

Az elmúlt években üde színfoltja volt a Boda labdarúgócsapata az AutóCity Volkswagen Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságnak, azonban az idei idényben már nem verseng az együttes felnőttcsapata. A vezetőség a végletekig kivárt, de végül az észszerűség győzött. Az utolsó pillanatokban visszalépett a versenysorozattól a baranyai gárda, azonban az utánpótlás tovább dübörög.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Nem sok ember van Bodán, aki jobban a szívén viseli a helyi labdarúgócsapat sorsát, mint a klub elnöke, Keresztes József, valamint a helyi polgármester, Kovács Győző. Az elmúlt időszakban mindketten sokat tettek ezért a sportágért, azonban az idei rajt előtt komoly döntést kellett hoznia az alakulatnak. 

– Az utolsó pillanatig küzdöttünk azért, hogy megtartsuk a játékosainkat, de ez végül nem sikerült – nyilatkozta lapunknak Kovács Győző. – Játékoshiány miatt visszaléptettük a felnőttcsapatot, hiszen ezt a versenysorozatot ilyen szűk kerettel nem lehet bírni. A rajt előtt hét alapemberre számíthattunk, s reménykedtünk abban, hogy majd létszámban megleszünk, azonban ez nem jött össze, így a már ismert döntést tartottuk a legokosabb lépésnek. Annak semmi értelme nem lett volna, hogy összerakunk játékosokat, és olyan eredményeket érünk el, ami igazán nem vezet sehova. 

Ettől függetlenül Bodán szerencsére továbbra is pattog a játékszer, ugyanis kiválóan zajlik az utánpótlás-nevelés. Az egyesület folyamatosan formálja az U19-es, U16-os, U14-es, U13-as, U11-es, U9-es, valamint az U7-es szakosztályát is. Ráadásul a legnagyobbakra komoly feladat vár majd ezúttal, ugyanis a klub szeretné a következő szezonban a megye III.-ban elindítani az együttest, így már az idei idényben is kialakulhat a csapat magja, mely kiegészülve szép dolgokat érhet el a jövőben. 
 

Mosolyt csaltak a szurkolók arcára 

A tavalyi szezonban nemigen tudott beleszólni a „nagyok” dolgába a Boda labdarúgócsapata, azonban így is számtalanszor mosolyt csalt az együttes a helyi szurkolók arcára. 

Biztos sokan emlékeznek arra, hogy győzelemmel rajtolt a klub a nyitányon, méghozzá a nagy múltú Sport36 Komlói Bányász ellen (3–1), de a Sellye elleni diadal (3–1), valamint a Lovászhetény elleni pontszerzés (1–1) is élményszámba megy. 

Mindenesetre a tizenöt csapatos bajnokságban tizenharmadikként zárt a Boda, ráadásul egy győzelemmel a Harkány vendégeként, s bizakodhatunk, hogy látjuk őket még a megye I.-ben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában