Ritmikus gimnasztika

2022.09.22. 09:30

Ismét magas színvonalú versenyt szervezett a Pécsi RGSE, ráadásul rengeteg érmet begyűjtött az egyesület

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a XXI. Pécs kupa nemzetközi ritmikus gimnasztika versenyt Pécsett, a Lauber Dezső Városi sportcsarnokban.

Móga Richárd

Forrás: Pécsi RGSE

A kétnapos versenyen ezúttal hat ország 201 versenyzője vett részt, a szomszédos országok mellett érkeztek delegációk Bosznia-Hercegovinából és Finnországból is.

A 13 külföldi egyesület mintegy 100 sportolója mellett számos hazai egyesület képviseltette magát, Budapestről több klub is érkezett, köztük az MTK Budapest, melynek 2 válogatott junior versenyzője is szerepelt a viadalon. Baranya megyét pedig a házigazdák mellett az Aranyszalag PRGSE képviselte.

A verseny színvonalát jól mutatta, hogy a tizenkét nevezett bíró közül nyolc bíró a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) által akkreditál FIG bírói vizsgával rendelkezett.

A Pécsi RGSE 54 versenyzője vett részt a Pécs kupán, gyakorlataikkal egyéni összetett versenyben 5 arany, 5 ezüst és 4 bronzérmet, szerenkénti versenyeken pedig 11 arany, 20 ezüst és 13 bronzérmet szereztek.

– Versenyzőink közül sokan már az augusztus hónapot is edzőtáborral töltötték, ahol napi 6-8 órás edzések során új elemeket, új szertechnikákat gyakoroltak. A verseny nagyon jó szezon nyitónak bizonyult, hiszen a nyári szünet után ez volt az első megmérettetés. A sokszor új gyakorlatok bemutatása még nem mindig volt tökéletes, de reméljük az októberi magyar kupa viadalon minden korosztály hibátlan gyakorlatokat fog bemutatni – vélekedett Hesz Zoltán, a Pécsi RGSE elnöke.

Szinte minden kategóriában állt Pécsi RGSE-s sportoló a dobogón, felkészítő edzőik, Ekaterina Dologa, Hesz Dominika, Peti Viktória, Hesz Anna, Dörnyei Réka, Parádi Viktória és Gajári Bíborka nagy örömére.

– Arra vagyunk a legbüszkébbek, hogy már sokadszorra bizonyítottuk, hogy tudunk magas színvonalú nemzetközi ritmikus gimnasztika versenyt rendezni úgy is, hogy közben mindenki jól érezze magát, és versenyzők, edzők bírók elégedetten távozhassanak. Nagyon fontos a megfelelő környezet, a baráti légkör, a csillogó érmek és persze az ajándékok is. Bízunk benne, hogy hamarosan újra sok külföldi és hazai ritmikus gimnasztikázót fogadhatunk a tavaszi XXII. Pécs kupa nemzetközi versenyünkön – nyilatkozta Hesz Zoltán.

Addig is azonban komoly megmérettetés vár a lányokra, hiszen a magyar kupa verseny a legmagasabb szintű verseny hazánkban, melyen a pécsi egyesület 16 egyéni és 10 együttes kéziszer csapat versenyzője bizonyíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában