Asztalitenisz

2022.09.15. 14:30

Újabb nehéz feladat vár majd a PEAC-ra az ETTU Kupában

Teljesítette célját a PTE-PEAC Kalo-Méh férfiasztalitenisz-csapata a Bajnokok Ligája szereplésével, hiszen az adott körülmények között a győzelme a várt eredmény volt, a magyar Extraligát pedig közel tökéletesen nyitotta azt követően.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Összehozta az ETTU Kupa-szereplést a PTE-PEAC Kalo-Méh azzal, hogy meccset nyert a Bajnokok Ligájában, s harmadik lett a csoportjában. Ráadásul nem is akárhogy, 3–0-ra verte az Irúnt. Előtte elszenvedett két veresége azonban azt jelentette, hogy a legrangosabb sorozattól már az utolsó találkozó előtt is biztosan búcsúzott.

– Ez az első megmérettetésünk volt az évben, tehát egy két és fél-három hónapos kihagyás után ez volt az első éles meccsünk – kezdte Demeter Lehel, a PEAC csapatkapitánya. – Ez nem épp a legszerencsésebb, jó lett volna, ha előtte van valami felvezető bajnokink, de nem így adta a helyzet. A forduló előtt is azt tippeltük, a harmadik hely, amit reálisan el tudunk érni. A franciák és a csehek jobbak nálunk, a spanyolok voltak, akik verhetőnek tűntek. Az eredményt figyelembe véve mondhatjuk, hogy elégedettek vagyunk a Bajnokok Ligája-csoportkörös szereplésünkkel. 

Persze a másik nemzetközi kupában sem lesz egyszerűbb helyzetben a PEAC, kemény ellenfelekkel találkozik.

– A következőkben valószínűleg egy újabb csoportkör jön, és onnan az első vagy az első kettő jut majd tovább. Nehéz meccsek várnak majd ránk, de igyekszünk a lehető legjobbunkat nyújtani – tekintett előre.

A hétvégén aztán a bajnokságot is megnyitották, Szegeden 9–1-es sikerrel jelezték, címet akarnak védeni. 

– Szeretnénk újra bajnoki címet szerezni. Minden évnek így ugrunk neki. Háromszor voltunk zsinórban bajnokok, más eshetőségről szó sem esik – jelentette ki. – Az Extraligában is nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a Celldömölk és a többi csapat is erősödött. Hétvégén 9–1-re nyertünk, de mi se, és a Szeged sem állt ki teljes csapattal. Ha Szántosi Dávidnak kicsit több szerencséje van, akár lehetett volna 10–0 is. 

A Komló szintén győzelemmel rajtolt az Extraligában, 8–6-ra verte a Győrt idegenben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában