Kosárlabda

2022.12.23. 17:32

Félgőzzel is behúzta a városi derbit az NKA Universitas PEAC

Móga Richárd

A legtöbben már az utolsó simításokat végzik a közelgő ünnepek kapcsán, azonban a női élvonalbeli kosárlabdázók még parkettre léptek, és szerettek volna egy győzelmet is betenni a fa alá. Ez végül az NKA Universitas PEAC csapatának sikerült. 

Félig-meddig már a karácsonyi ünnepek jártak a fejekben, de péntek délután még negyven perc kőkemény munka várt a baranyai női kosárlabdacsapatokra, ugyanis az élvonalbeli bajnokság tizenharmadik körében egymás ellen léphettek parkettre a PVSK NKA Csarnokában.

A kilátogató szurkolókat már a találkozó elején megajándékozták az együttesek, hiszen csak úgy repkedtek a hárompontosok. A vendégcsapat jött ki jobban az adok-kapokból, de a házigazda is próbálta tartani a lépést, még ha a védekezés nem is működött zökkenőmentesen.

A második etapban a ponteső ugyan elmaradt, de a PINKK viszont felvette a PEAC tempóját, igaz, Jovan Gorec igyekezett lehetőséget adni azoknak a kosárlabdázóknak is, akik az idény során kevesebb alkalommal jutottak szóhoz. Mindenesetre a játékosok többsége élt a kínált eséllyel, így számos remek megmozdulást lehetett látni.

Kovács Dénes az egész összecsapás alatt együtt élt a játékkal, a félidőben pedig minden bizonnyal ez a mentalitás átragadt a sportolókra, ugyanis húsz pontot dobott a PINKK, ezzel pedig behúzta a harmadik játékrészt.

A végjátékban a fókuszt már jól láthatóan nehezen tartotta mindkét baranyai alakulat, a legtöbbször inkább csak lepörgették volna az órát, a komoly küzdelem elmaradt, de ez ilyen időszak előtt teljesen érthető. Ezzel a sikerrel az NKA Universitas PEAC behúzta szezonbéli tizedik győzelmét, míg a PINKK-Pécsi 424 nyeretlenül ünnepelhet a következő napokban, de mindenképp dicséretre méltó, hogy a Sopron elleni fiaskó után (94–28) periódusokban sikerült megnehezíteni a városi rivális dolgát.

PINKK-Pécsi 424–NKA Universitas PEAC 61–84 (15–28, 13–19, 20–18, 13–19)
Női kosárlabda NB I., 13. forduló. Pécs. PVSK NKA Csarnok. Vezette: Jakab L., Kovács N., Németh P. PINKK: Szücs L. 7/3, Temes, Zsivaljevics 12, VINCZE 16/6, KOVÁCS K. 16 Cserék: Tenyér 2, Zsilinszki 2, Bojtár, Árvai 6, Horváth Zs. Vezetőedző: Kovács Dénes. PEAC: Burdick 6, WENTZEL 24/18, Katanics 3/3, Laczkó 6/6, KISS V. 22 Cserék: Calhoun 11/6, Olawuyi 2, Simon Zs. 2, Szücs R., Sanchez 6, Selcova 2, Pap R. Vezetőedző: Jovan Gorec.

Ez következik: PEAC–ELTE (12. 28., 18.00), PINKK–DVTK (12. 30., 16.00).
 

Csínján kell bánni a bejglikkel

Óvatosan kell bánni az ünnepi lakomákkal, ugyanis nincs megállás. Az NKA Universitas PEAC szerdán este már hazai környezetben lép parkettre, méghozzá a jó erőkből álló ELTE BEAC ellen.

Ennél is nagyobb feladat előtt áll a PINKK-Pécsi 424 csapata, ugyanis pénteken ismét mérkőzést rendeznek a PVSK NKA Csarnokában, csakhogy ismételten egy bajnokaspiráns, a DVTK lesz a vendég. Így tehát egyik együttes sem dőlhet még hátra, de mindkét oldalon adott, hogy győzelemmel legyen lezárva ez az eseménydús, hosszú esztendő. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában