NB II.-es foci

2023.03.05. 08:00

Nem vállalta volna, ha nem hinne a sikerben: az MTK-val néz szembe Márton Gábor

Mozgalmas hetet zár a baranyai labdarúgás, az már most is biztos, pedig a főattrakciók, a vasárnapi meccsek még visszavannak. A Misleny Szekeres Zoltán helyett már Márton Gáborral megy neki az MTK-nak az NB II. 26. fordulójában, míg a Szentlőrinc Jeremiás Gergő helyett Domján Attilával utazik Mosonmagyaróvárra. Egyedül a PMFC volt csendes, amely a Nyíregyházánál szerezne pontokat. Mindhárom meccs 14 órakor kezdődik.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Nincs könnyű helyzetben a HR-Rent Kozármisleny, hiszen az utolsó helyen áll a bajnokságban, s következő ellenfele az egyik legnagyobb bajnokesélyes, az MTK. Erre tesz rá még egy lapáttal, hogy szerdán közös megegyezéssel távozott Szekeres Zoltán a padról, ahova Márton Gábor ül majd le, akinek minimális lehetősége volt így felkészülnie saját csapatából, az ellenfélből, s elképzeléseit átadni Kirchneréknek. 

– Láttam is a Kozármisleny meccseit, illetve sokan vannak, akik voltak már a játékosaim – jelentette ki Márton az egylet pénteki edzése előtt. – Azért kívülről látni valamit, illetve korábban dolgozni valakivel egészen más, mint most felvenni a fonalat. Ez egy alapnak jó. 

A Misleny négy pontra van az osztályozós helytől, s hétre az automatikus bennmaradástól, egyik sem tűnik elérhetetlennek. 

– Van realitása a bennmaradásnak! Ha nem hittem volna ebben, akkor nem vállalom a feladatot. Kicsit meg is lepett a megkeresés, s ugyan nem terveztem, hogy ebben az idényben még feladatot vállalok, ez érzelmi kérdés volt számomra. Nem mondhattam nemet – folytatta. – Ez egy nehéz helyzet, ha tudok segíteni, akkor megpróbálok. Az idő mindig fontos tényező, de most nem áll rendelkezésünkre. Megtettünk mindent itt a meccs előtt, amit tudtunk. A többi a srácokon múlik, hogyan kivitelezik a pályán. 

A tréner ugyan elismerte, nem esélyesei az MTK elleni mérkőzésnek, nem is elvárható a siker, de hozzátette,bármi megtörténhet. 

Mindeközben a Szentlőrincnél is egy új szakvezető debütál majd, Domján Attilával utaznak a Mosonmagyaróvárhoz, hogy újabb pontokat gyűjtsenek, s közelebb kerüljenek a céljukhoz. Persze számukra alapvetően ez nincs messze, hiszen a jelenlegi ellenfél csupán három ponttal van előttük a már biztos bennmaradást érő 15. helyen. Egy győzelemmel azonnal eltüntethető ez a különbség, s ha a Nyíregyháza sem tudja legyűrni a PMFC-t, akkor a Szentlőrinc maga mögött is hagyhatja egy időre a veszélyzónát. 

– Amikor a Siófokkal készültünk a Szentlőrinc ellen, kifejezetten felhívtuk a csapat figyelmét arra, hogy a futballt játszó alakulattal fogunk találkozni – mondta már az új lőrinci tréner. – Ennek megvannak a maga veszélyei, hibalehetőségei, ezeket próbáljuk minimalizálni. 

A vezetőedző persze kiemelte, hogy a közvetlen rivális ellen mindent meg fognak tenni a három pontért. 

A PMFC-nek sem lesz egyszerű dolga. Ugyan vendéglátója, a Nyíregyháza négy mérkőzés óta nyeretlen, sőt, legutóbbi két meccsén pontot sem szerzett, épp ezért lehet kimondottan veszélyes. A lassan sarokba szoruló Szpari körmeszakadtáig küzd majd a pontért, s egyszer már sikerült gólképtelenné tennie az idényben a Pécset, igaz, annyira erre koncentrált, hogy maga sem talált be. 

A vasárnapi program: HR-Rent Kozármisleny–MTK, Nyíregyháza–PMFC, Mosonmagyaróvár–Szentlőrinc, Csákvár–Kazincbarcika, Győr–Ajka, Szombathely–Tiszakécske, Siófok–Soroksár, Budafok–Dorog, Békéscsaba–Szeged (mind 14.00). 

A Diósgyőr–Gyirmót rangadót hétfőn 19 órakor játsszák, az M4 Sport is közvetíti. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában