Vízilabda

2023.03.24. 13:38

Végre újra a játéké lehet a főszerep

Két, egyaránt szépítésre vágyó együttes csap össze a vízilabda OB I. szombati körében Szegeden , ám a papírforma ezzel együtt is a házigazdák javára billen a PVSK-val szemben.

Sz. Zs.

Fotó: Laufer László

Nagyon nem várt vereséggel hagyhatta el a medencét legutóbb a PVSK Mecsek Füszért; a miskolciak ráadásul, már nem először, az utolsó pillanatokban énekelték ki a sajtot a hazai gárda szájából. Ám ugyanebben a körben hasonlóképpen járt a tabellán három hellyel a Vasút előtt, a 9. helyen tanyázó Szeged is, így mindkét gárdát fűti a szépítési vágy a szombaton 17 órakor kezdődő mérkőzésen.

Amelyen nemcsak jelenlegi pozíciójuk, hanem a Tisza-parton játszott legutóbbi két meccs hazai győzelme is a házigazdák mellett szól. Ráadásul, ahogyan Török Viktor vezetőedző e mérkőzés felvezetését, csapata felkészülését több sérülés és betegség is hátráltatta a héten, Vogel Simon és Némethy Dániel például biztosan nem áll az együttes rendelkezésére.

A legutóbbi fiaskók nyomán többször emlegetett sok egyéni hiba és fegyelmezetlenség kapcsán a szakvezető ezek okaiként megemlítette, hogy több játékosának már hosszú hetek óta a szezont követő átigazolás körül jártak a gondolatai, nyilván nem segítve az összpontosítást az adott meccsekre. Ugyanakkor, tette hozzá, e kérdések jórészt eldőltek, többen már tudják is, hová távoznak majd, így némi megnyugvást lát e tekintetben, amire szükség is lesz a kissé zilált bajnokság következő heteiben.

A hektikus időterv – az előző három hetes szünet után most újra egy hosszabb szerda-szombatos sorozat következik – ugyan nemcsak a pécsieket sújtja, ám a felkészülésnek ez sem tesz éppen jót. Ám mint mondja, szombat kora este igyekeznek mindezeket a körülményeket megpróbálni kizárni, és fegyelmezett, koncentrált játékkal megpróbálni a pontszerzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában