Úszás

2023.04.25. 19:03

Két baranyai úszó is éremmel tért haza a felnőtt Úszó Országos Bajnokságról

Móga Richárd

A jubileumi 125. alkalommal megrendezett felnőtt Úszó Országos Bajnokságon, amelynek a Csík Ferenc Versenyuszoda adott otthont több baranyai kiválóság is letette a névjegyét, sőt dobogós helyezésekkel is lehet büszkélkedni.

Talán eddigi legemlékezetesebb megmérettetését tudhatja maga mögött a Pécsi Vörös Meteor Sportkör (Pécsi VM), ugyanis huszonharmadikként végzett az együttes az éremtáblázaton, ráadásul Péter Virág révén, aki amerikai tanulmányai mellett készült a próbatételre a Houston Cougar Swimming & Diving egyetemi csapatában, megszerezte a szakosztály első felnőtt bajnoki érmét, ami bronzból van.

A kétszáz méteres női mellúszás mellett száz mellen hetedikként végzett, míg ötven mellen a „B döntőben” bizonyíthatott, ahol elsőként csapott célba.

Csapattársai közül még Berkecz Martina úszhatott a „B döntőben”, és szép úszással negyedikként végzett. Mindenesetre Hotz Csenge, Rhone Amy és Séner Martin is kiválóan szerepelt. Pláne úgy, hogy a Pécsi VM tehetségeinek nincs könnyű dolguk, hiszen nincs saját uszodája az egyesületnek, így Komlón, egy huszonöt méteres medencében tudnak csak felkészülni. Köszönhetően többek között Karsai Péter, Tuba Máté, valamint Szabó János kemény munkájának.

A legjobb baranyai teljesítménnyel a PSN Zrt. úszója, Jászó Ádám rukkolt elő, aki öt fináléban tehette le a névjegyét. A száz méteres hátra lehet a legbüszkébb, ahol ezüstéremet szerzett, de kétszáz háton is kevesen múlt, hogy dobogóra állhasson. Ezenkívül ugyanebben az úszásnemben ötven méteren ötödikként zárt. Jászó ötven pillangón és kétszáz gyorson egyaránt „B döntőt” úszhatott, előbbin harmadikként, utóbbin pedig nyolcadikként végzett. Csapattársa, Hartmann Máté is remekelt, ezúttal ötödik lett egy nagyon erős mezőnyben négyszáz gyorson.

– Összességében jól sikerült a verseny, január óta teljesen más felfogással és hozzáállással készültem, megérte ennyit dolgozni – vélekedett lapunknak Jászó Ádám – Sokat javítottam az egyéni csúcsaimon, de van egy kis hiányérzetem, mert száz gyorson bennem van egy nagyon jó idő, de sajnos kizártak. De nem is az eredményeknek örülök, hanem annak, hogy végre jó úton vagyok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában