Ritmikus gimnasztika

2023.04.06. 16:01

Litvániából, Máltáról, de még Moldovából is érkeznek a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokba

Móga Richárd

Fotó: AS

Már nagy elánnal készülnek a ritmikus gimnasztika szerelmesei, ugyanis április 8-9-én immáron huszonkettedik alkalommal rendezik meg a Pécs Cup Hungary nemzetközi versenyt Pécsett, a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban.

– A 2023-as szezon már elkezdődött a magyar bajnokság kvalifikációs megmérettetéseivel, melyen versenyzőink 31 arany, 19 ezüst, valamint 12 bronzérmet zsebeltek be. Ez a nívós kupa jól illeszkedik a felkészülésünkbe, és mindig különleges esemény számunkra – fogalmazott Hesz Zoltán, a Pécsi RGSE elnöke.

Az idei versenysorozaton tizennégy ország, csaknem háromszáz sportolója méri össze tudását. Huszonkét külföldi egyesület nevezett, így a szomszédos országok mellett Lettországból, Litvániából, Máltáról, Németországból, de még Moldovából is várják a tehetségeket. Továbbá négy magyar klub teheti le a névjegyét: a budapesti egyesületek mellett Baranya megyét az Aranyszalag PRGSE képviseli majd a házigazda mellett.

A hazai környezetben érdekelt csapat hatvanhat sportolót indít különböző kategóriákban, köztük huszonöten a legnehezebbnek számító első osztályban.

– Külön öröm és büszkeség számunkra, hogy ezúttal hat felnőtt és húsz junior első osztályú tornász fog versenyezni szombat délután. Aki színvonalas ritmikus gimnasztikát, szuper versenykörnyezetet és szép gyakorlatokat szeretne látni,  látogasson ki a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokba, ahol szombat reggel 8 órától este 21 óráig, vasárnap pedig 9-től 18 óráig tart a versengés. A belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk – nyilatkozta lapunknak Hesz Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában