Kosárlabda

2023.04.16. 19:40

Százzal repesztettek: átgázolt ellenfelén a PEAC, egyetlen győzelemre van az ötödik hely (Galéria)

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata bedarálta ellenfelét az ötödik helyért folytatott párharc első meccsén, de a PINKK-Pécsi 424 is olyan játékkal rukkolt elő az alsóházban, amit azért bátran ki lehet tenni az ablakba.

Nem mondhatjuk, hogy az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapatának idei felsőházi kalandja sétagalopp lenne, de a rögös út ellenére összességében minden jól alakul. Persze az előző körökben aratott sikerek akkor értékelődnek fel igazán, ha a TFSE elleni párharcot is sikerrel veszi Jovan Gorec legénysége.

Nos, motivációból és önbizalomból láthatóan nem volt hiány a kezdésnél, ugyanis a pécsi klub közel harminc ponttal üdvözölte a fővárosi klubot. A második felvonás jóval pontszegényebben alakult, de így is kényelmes előnnyel vonulhatott a nagyszünetre a házigazda.

A TFSE a pihenő alatt sem okoskodott ki olyan taktikát, ami megfékezni a hazai együttest, így Kiss Virág vezényletével a PEAC megállíthatatlanul robogott előre. A vendégcsapat dobószázaléka az utolsó etapra sem javult fel, ezzel pedig jókora különbséggel nyerte a párharc első ütközetét az NKA Universitas PEAC.

NKA Universitas PEAC–TFSE-MTK 100–52 (28–15, 15–13, 27–13, 30–11)
Női kosárlabda NB I., 5-6. helyért. PEAC: WENTZEL 14/6, Calhoun 10/6, GWATHMEY 11, Katanics 9, KISS V. 18 Cserék: Simon Zs., Laczkó 5/3, Sanchez 5/3, Szücs R. 7/3, Olawuyi 11/3, Pap R. 10, Kötő. Vezetőedző: Jovan Gorec.

Ez következik (04. 19.): TFSE-MTK–NKA Unviersitas PEAC (19.00).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában