Labdarúgás

2023.05.10. 19:36

Büntetőpárbajra készültek, de a játékvezető véget vetett a meccsnek

Móga Richárd

Fotó: Sarkadi Bálint honvedfc.hu

Parázs meccseket követően derült ki, hogy melyik az a négy csapat, amely bejutott a 2022–2023. évi Baranya Megyei Kupa elődöntőjébe, s ezzel jogot szerezve a 2023–2024. évi MOL Magyar Kupa küzdelmeiben történő szereplésre.

Két hete még arról számolhattunk be, hogy az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóság Hivatalos helyiségében kisorsolták a 2022–2023. évi Baranya Megyei Kupa negyeddöntőjének párosításait, de csütörtökön 11 órakor már csak négy együttes vár majd ellenfélre.

Az idei kiírásba minden vármegyei felnőttcsapatnak neveznie kellett, így ennek volt betudható, hogy az első körben néhányan a visszalépés mellett döntöttek. A második fordulóban már bizonyítania kellett a Pécsvárad, PVSK, Komló, valamint az Ócsárd alakulatának is, akik erőnyerőként jutottak tovább az első körből. Így aztán még nagyobb volt a döbbenet, hogy a Lánycsók hazai pályán legyűrte a Bányászt, míg a másik három gárda könnyedén továbbjutott.

Aztán a nyolcaddöntő minden eddiginél izgalmasabb párharcokat hozott: a Lovászhetény büntetőpárbajt követően jutott túl a PVSK csapatán, a Villány egy félidő alatt kilenc gólt gurítva menetelt tovább a Somberek ellen, míg a Sellye hátrányból felállva vette sikerrel az akadályt. Legjobban az AutóCity Volkswagen Baranya Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság listavezetője, a Mohács járt, aki játék nélkül jutott a legjobb nyolc közé, hiszen kisorsolt vetélytársa, a Nagykozár visszavonulót fújt.

A negyeddöntő is körömrágós összecsapásokat tartogatott összességében: az AutóCity Volkswagen Baranya Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság idei szezonjának aranyérmese, a Mohács büntetőkkel búcsúzott a Bóly vendégeként, a Pécsvárad nem kegyelmezett hazai terepen a Lovászhetény ellen, a Villány a 96. percben drámai körülmények között kiegyenlített, azonban a várva várt tizenegyesek elmaradtak, hiszen döntetlen esetben az alacsonyabb osztályú csapat jut tovább, míg a Siklós idegenben ellentmondást nem tűrő játékának köszönhetően jutott a legjobb négy közé.

Bóly–Mohács 0–0 – büntetőkkel 6–5
Bóly. Vezette: Ádám J. (Hahner, Pór).
Büntetőket értékesítő játékosok: Szabó Zs., Stefán, Vénosz, Kutor, Pókos, Szíjas, illetve Dömötör, Aszalós, Ignácz O., Müllerlei, Péter J.

Pécsvárad–Lovászhetény 3–0 (1–0)
Pécsvárad. Vezette: Horváth Gy. (Polgári, Hahner).
Gólszerzők: Juhász L. (17.), Spánitz (48.), Takács Á. (84.).

Sellye–Siklós 0–4 (0–2)
Sellye. Vezette: Gazdag (Nagy N., Hevesi).
Gólszerzők: Wiesner Sz. (mesterhármas), Patkó R.

Ócsárd–Villány 1–1 (1–0)
Ócsárd. Vezette: Bánfai (Váncsa, Ormai).
Gólszerzők: Horváth Gy. (40.), illetve Gáspár M. (96.).

A tervek szerint az elődöntő mérkőzéseit, – amit csütörtökön délelőtt sorsolnak majd ki –, május 17-én, szerdán rendezik 17.30-tól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában