Kosárlabda

2023.05.31. 18:31

Lidércnyomássá vált Csirke tanítványainak tornája

K. B.

Forrás: FIBA

Nem kezdte jól a Csirke Ferenc vezette és két korábbi PVSK kosárlabdázót, Demeter Attilát és Tomislav Ivosevet is soraiban tudó 3x3-as férfiválogatottunk világbajnoksága Bécsben. A mieinknek először Mongóliával kellett megütközniük a jó kezdés reményében. Ugyan Demeter szerezte a találkozó első pontját, ezt követően egy 5–0-s rohanást produkált az ellenfél. Innen aztán fordított a magyar csapat, s 10–6-ra is ment, de a végjátékra újra szoros volt a meccs. Végül két ponttal aztán a mieink maradtak alul.

A második csatában Svájccal kellett volna elbánni. Ivosevék erre a mérkőzésre úgy tűnt, még nem heverték ki a korábbi csalódást, lassan indult be a gépezet. Ennek ellenére a meccs végéhez közeledve 17–14-re a magyar csapat vezetett, végül azonban Svájc a maga javára fordította a meccset egy duplával 20–19 után.

Így a pénteki Japán és Hollandia elleni találkozókat nyernie kell a magyar válogatottnak, ha tovább akar lépni a D-csoportból.

Eredmények: Mongólia–Magyarország 21–19, Svájc–Magyarország 21–20.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában