NB II.-es foci

2023.05.14. 19:01

Óriási, kiállításokkal tarkított csatában hozta a PMFC a Szentlőrinc elleni vízifoci rangadót (galéria)

A labdarúgó NB II 37. fordulójában igazi rangadót hozott a Szentlőrinc és a PMFC összecsapása. Forrtak végig az indulatok a szakadó esőben, aminek a semleges és végül a pécsi szurkolók örülhettek csak igazán.

K. B.

Fotó: Löffler Péter

Mostohák voltak a körülmények Szentlőrincen játékoshoz és szurkolóhoz is, hiszen szakadt az eső a mérkőzés nagy részében, s a hőmérséklet is így leesett, azonban a pályán forrtak az indulatok, s egy remek mérkőzés bontakozott ki.

Már a harmadik percben felugorhattak a helyükről a hazai rajongók, hiszen a vizes talaj megtréfálta Grumics lövésénél Helesfayt is, s Majnovics csak a gólvonalon túl érte el becsúszva a labdát, s akkor is csak még mélyebbre sodorta azt. Ezt követően mégis a vendég tábor kezdett óriási szurkolásba, s ez ki is fizetődött. Nem tartott ugyanis sokáig a lőrinciek öröme, hiszen a bizonytalanul járó labda a hazaik eszén is túljárt. Egy szöglet után Gera előtt állapodott meg egy tócsában, a támadó pedig lőtt is, ugyan egy védő ebbe a próbálkozásba még beleért, Tóth-Gábornak már nem volt nehéz dolga, három méterről a kapuba gurított.

Ezt követően is folytatódott az adok-kapok, hol Helesfay reflexeit tesztelték, hol Prokopét. Arra azonban nem számíthatott a lőrinci hálóőr, hogy Gera tizenhatos sarkáról eleresztett löketébe Keresztes pont úgy ér bele, hogy a bal felsőbe hullik a labda.

Nem sokkal később tovább növelhette volna így előnyét a Pécs, hiszen Tóth-Gábor hasonló helyzetből eleresztett lövésénél Keresztes úgy fejelt bele a labdába, hogy épp a balra vetődő Prokop jobb oldalára érkezett a labda, azonban a portás valahogy fel tudta még kapni úgy a kezét, hogy hárítson.

A legnagyobb felhördülést mégis az okozta az első félidőben, amikor a vízben megálló labdára rávetődő Helesfayba beleszállt Grumics, s a felállás után a kapus eldőlt, mint egy darab fa.

A második félidőben nem csitultak az indulatok, s egy belépő után Prokopot ki is állította a játékvezető. Gera pedig lezárhatta volna a meccset, de lövése megállt a pocsolyában. Végül Katona is összehozott egy második sárgát a hosszabbításban. 

SZENTLŐRINC–PMFC 1–2 (1–2)
Szentlőrinc, Szentlőrinci Sporttelep, 450 néző. Vezette: Derdák Marcell (Huszár Balázs, Kulman Tamás).
SZENTLŐRINC: Prokop – Török K. (Lénárt, a szünetben), Keresztes B., Tamás L., Erdélyi B. (Nagy Zs., 76.) – Havas, Kesztyűs M. (Novák Zs., a szünetben) – Pintér Á. (Rétyi, 56.), Múcska (Rátkai, 71.), László D. – Grumics. Megbízott edző: Pichler Gábor
PMFC: Helesfay – Svedyuk, Krausz, Katona L., Majnovics – Terbe, Kesztyűs B. – Gera, Kocsis, Szabó M. (Takács Zs., 79.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám
Gólszerző: Grumics (3.), ill. Tóth-Gábor (7.), Gera (22.)
Kiállítás: Prokop (67.), ill. Katona (90+2.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában