Kosárlabda

2023.05.17. 12:01

Szlovénia ellen is bebizonyosodott, hogy Kiss Virág nagyon fog hiányozni Pécsről

Móga Richárd

Forrás: wbasket

A magyar női kosárlabda-válogatott a szlovén válogatott ellen kezdte meg a júniusi Európa-bajnokságra való felkészülést, de Székely Norbert alakulata könnyed, magabiztos győzelmet aratott a közeledő kontinensviadal egyik házigazdája ellen.

Már a találkozó elején több taktikai variációt próbálgatott a magyar tréner, némelyik pedig igencsak jól állt az együttesnek. A második negyedben a térdsérülésből lábadozó, egyre biztatóbban mozgó Határ Bernadettet keresték a társak, de a szlovén játékosok remekül állták a sarat.

A nagyszünetet követően lassabban indult be a gépezet, de Szlovénia sem bírt igazán elszakadni, így nem volt ok aggodalomra. Az utolsó felvonásban az edzői stáb ígéretéhez hűen minden nevezett játékos pályára került már ekkorra legalább 5-10 perc erejéig. A magyar válogatott magabiztosan őrizte előnyét, lehetőséget adva a szakmai stábnak a további kísérletezésre a felállásokat illetően.

Elsőre tehát dicséret illeti a csapatot, a PEAC új szerzeménye, Mérész is pontot jegyzett, de a távozó Kiss Virág is sziporkázott. Szerdán este ismételten lehet tesztelni a szlovén csapat ellen.

Szlovénia–Magyarország 64–87 (18–28, 10–19, 22–20, 14–20)

Női kosárlabda felkészülési mérkőzés, Szlovénia, Celje, Dvorana Zlatorog. Vezette: D. Krajnc, N. Mohorič, A. Rebeušek (D. Levpušček). Szlovénia: LISEC 9/3, OOBLAK 13, Friškovec 12/6, Kozina Bubnič 3, Sivka 6. Csere: Jakovina 6/6, Rupnik 3/3, Debeljak 5/3, Kramžar 3, Šrot 4, Čeh -. Magyarország: DOMBAI 10/6, Studer 3/3, Lelik 6, TÖRÖK 14/12, Határ 2. Csere: Miklós 4, KISS V. 17, Kányási 8/6, Varga 2, HORVÁTH 10/9, Mérész 2, Ruff-Nagy 9/3.

Székely Norbert, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Nehéz összefoglalni a látottakat, mert jól nézett ki a mérkőzés, mivel ennyi ponttal sikerült a házigazda Eb-rendező ellen győzni. De ez nem szabad, hogy megcsaljon minket, nem szabad, hogy ettől azt higgyük, hogy mindent tudunk, mert semmit nem tudunk még, most kell elkezdenünk építkezni. De ez egy jó alapkő volt ehhez az építkezéshez, és nagyon fontos, hogy mindenki hozzátette a magáét.

Ez következik (05.17.): Szlovénia–Magyarország (18.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában