Kosárlabda

2023.06.10. 09:30

A WNBA-s kaland után Európában folytatja Juhász Dorka

Móga Richárd

Forrás: Minnesota Lynx

Vereséget szenvedett a Minnesota Lynx az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokság (WNBA) legutóbbi játéknapján.

Az együttes rákészülhetett a mérkőzésre, hiszen a csütörtök hajnalra tervezett bajnokit a brooklyni Barclays Centert és New York nagyobb részét érintő levegőminőségi problémák miatt elhalasztották. Ezúttal az Indiana Fever ellen már pályára lépett a csapat, Juhász Dorkával a kezdőben. A pécsi lány közel 25 perc alatt hat pontot szerzett és leszedett három lepattanót. Az alakulat egyébként végig pariban volt, de az utolsó percekben akadozott a gépezet. 

A Minnesota nyolcadik meccsén a hetedik vereségét szenvedte el és sereghajtó a 12 csapatos mezőnyben. 

Mindenesetre van mit ünnepelni: az áprilisi drafton kiválasztott, 23 éves magyar center a WNBA-szezont követően Európában, az olasz Schio együttesében folytatja a pályafutását.

– Nagyon örülök, hogy egy ilyen remek csapat tagja lehetek, és remélem, hogy segíthetek még több trófeát nyerni Olaszországban és Európában egyaránt. Alig várom, hogy találkozhassak a narancssárga rajongókkal – idézte a klub közleménye Juhász Dorkát.

A Minnesota legközelebb magyar idő szerint hétfőn hajnalban, 01.00-kor lép parkettre a Los Angeles Sparks ellen.

Eddigi eredmények: Minnesota Lynx–Chicago Sky 66–77, Minnesota Lynx–Atlanta Dream 77–83, Phoenix Mercury–Minnesota Lynx 90–81, Las Vegas Aces–Minnesota Lynx 73–94, Dallas Wings–Minnesota Lynx 94–89, Minnesota Lynx–Connecticut Sun 84–89. Washington Mystics–Minnesota Lynx 78–80, Minnesota Lynx–Indiana Fever 69–71.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában