Ökölvívás

2023.06.26. 13:25

Feltámasztották a Baranya Kupát

Kvanduk Bence

Forrás: PVSK

Felélesztette a Magyar Ökölvívó Szakszövetség, a Baranya Megyei Ökölvívó Szövetség és a PVSK a Baranya Kupát, amelyre a Harkányi Strandfürdő területén került sor. Természetesen a rendező egyesület sportolói is részt vettek az eseményen, s két ezüstöt, valamint két aranyat is begyűjtöttek.

A komlói Tegyünk Többet Baranyáért Egyesület három ifjú ökölvívója is szorítóba léphetett, mindhárman éremmel a nyakukban távozhattak onnan.

Ugyan az időjárás nem volt túl kegyes a sportolókra nézve, de a hagyomány felélesztésére, s újra útjára indításra tökéletesen alkalmas volt a verseny. 

– Bár külföldiek nem voltak, de Budapestről például a KSI itt volt, és más jó ellenfelek is eljöttek, közel százan neveztek, végül 17 pár mérkőzhetett – értékelt Alvics Gyula, a PVSK ökölvívóinak szakmai vezetője. – Sajnos, sok súlycsoport lukas volt, itt nem tudtak mérkőzést rendezni. Én azt mondom, kellenek az ilyen versenyek, mert közelebb a kell vinnünk a közönséghez az ökölvívást.

A PVSK EREDMÉNYEI:
U12.: 2. hely Halász Péter
Serdülő: 2. Matosics Máté.
Junior: 1. Jordan Koczab.
Ifjúsági: 1. Borovics Balázs.
A Legjobb Ifjúsági Versenyző címet Borovics Balázs (PVSK) nyerte, a csapat különdíjat pedig a PVSK kapta.

Tegyünk Többet Baranyáért Egyesület érmesei: Miskovity Zsolt, Jovánovics Rómeó, Márkus Deniel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában