Labdarúgás

2023.06.08. 13:01

Négyen biztosan távoznak, ráadásul még további négy játékos szerepe kérdéses

Móga Richárd

Forrás: Bálint Kornélia

A PTE-PEAC labdarúgócsapatának szurkolói a tavalyi szezonban még azon izgulhattak, hogy az utolsó fordulóban sikerül-e legyőzni a Pécsváradot idegenben, azzal pedig megszerezni a bajnoki-címet. A bravúr nem maradt el, így lehetett készülni az osztályozóra, amit szintén sikerrel vett a baranyai együttes a Zsámbék ellen. Ezzel megnyílt az út a harmadosztályba, annak ajtaját pedig rárúgták a mezőnyre.

Mindezt minimális költségvetésből, sikerre éhes fiatalokkal, tehetséges egyetemistákkal és PMFC nevelésű, NB II.-ben kevés szerepet kapó spílerekkel. Bő egy hónap alatt összerakott egy ütőképes csapatot a sikerkovács edzőpáros, Lőrinc Antal és Schweitzer Norbert, kiegészülve Ambrusics Róberttel, akik már biztosan maradnak a következő idényre is.

A szezon elején a pécsi brigád 40 pontot tűzött ki célul, az első félév végére pedig már sikerült teljesíteni a felét (21 pont). A folytatásban még 35 pontot összegyűjtött Lőrinc Antal legénysége, így a kiesés szóba se jöhetett újoncként. Sőt, az utolsó pillanatokig a negyedik helyért küzdött az együttes. Végül hetedikként zárt a PTE-PEAC, de közben a PEAC II. egy osztállyal lejjebb is remekelt (5. hely), a megye háromban pedig aranyérmes lett a harmadik számú csapat.

Az NB III.-as alakulat már a bajnokság végén megkezdte a felkészülést a háttérben az új szezonra. Biztosan a PEAC sikereiért harcol majd Paceka Norbert, Pölöskei Tamás, Temesvári Máté, Forró Attila, Nagy Máté, Bozóki Máté, Than Olivér, Bischoff Marcell, dr. Wieland Zsolt, Miltner Szabolcs, Kása Benedek és Keresztes Zalán.

A klub hivatalos oldalán közzétette, hogy közel a megegyezés Bohata Ádámmal, Archie Hawkinsszal és Győri Márkkal is. Plusz folytatnák a munkát Varga Botonddal és Bachesz Edvinnel is, de a döntés az ő személyükkel kapcsolatosan a PMFC kezében van.

Továbbá Hazenauer Kristóf sérüléséből visszatérve kapott szerződést, míg Ikladi Gábor a megye egyes csapatból került egy osztállyal feljebb.

Gelencsér Bálint, Gelencsér Gergő, Tóth Márk és Udvardi Dániel szerepe még kérdéses különböző elfoglaltságok miatt.

Ami a távozókat illeti: Makai Márk már korábban bejelentette visszavonulását, Berdó Máté Ausztriába tart, Horváth Máté és Keresztes Barna szerződését pedig nem hosszabbították meg.

A klub több játékost is megkeresett, a felkészülést ők is megkezdik majd a csapattal együtt június 26-án, sorsukról pedig majd július elején dönt a szakmai stáb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában