Labdarúgás

2023.07.08. 13:55

Biztató jeleket mutatott a Misleny, a PMFC szurkolók elkeseredtek (galéria)

Kvanduk Bence

A két ifjú titán, Nagy Máté és Varga csatáját jó volt figyelni

Fotó: Löffler Péter

Egymás ellen játszotta az NB II.-re készülő két baranyai gárda, a PMFC és a HR-Rent Kozármisleny a harmadik felkészülési mérkőzését. A kilátogató pécsi szurkolók azonban nem igazán lehettek megelégedve azzal, amit az első percekben láttak, hiszen a kék-fehérek egyértelműen uralták a pályát, s gyorsan meg is szerezték a vezetést. A 10. percben egy éles beadásba Helesfay még bele tudott ugyan kapni, de épp Horváth Péterhez került a labda, aki habozás nélkül a kapuba juttatta azt.

Ezt követően a Pécs a széleken próbálta meg megbontani vendégét több-kevesebb sikerrel, de sokszor esetlegesnek tűntek a labda nélküli mozgások, s a gyorsan felívelt labdák is ritkán találtak embert. A Kártik-Szeles-Bukovics tengely szinte nem is jutott labdához. Így is eljutott két kapufáig, illetve két oldalhálóig a csapat. Sőt, Szabó Máté szabadrúgásánál nagyot kellett nyújtóznia a próbázó Csentericsnek.

A Misleny közben végig mezőnyfölényben játszott, s Kirchner nagyon elemében volt a találkozón, így azért Helesfaynak és Ráczéknak is bőven akadt dolguk.

A második félidőre a Misleny sor tudott cserélni, míg a Pécsnél nem sokan ültek a padon, hiszen Tóth-Gáborra, Krauszra, Mayerre és Hadaróra sem számíthattak a hazaiak sérülés miatt. Persze az már más kérdés, hogy három héttel az idény kezdése előtt, miért nincsenek próbázók, új arcok a keretben a Paksról érkezett Gyurkitson kívül.

A második gólra sem kellett eztán sokat várni. Az 51. percben Bor kapott jó labdát, s bevette Varasdi kapuját. Érdemes megjegyezni, hogy a pécsi kedvenc, Hegedűs remekül szállt be a játékba már a Misleny oldalán, de ahogy haladt az idő, érezhető volt, hogy a sérülését követően még nincs igazán jó fizikai állapotban.

A folytatásban aztán a PMFC kihagyott nagyjából mindent, amit lehetett. Bukovics a jobb kapufa tövét találta el, miután berobbant a jobb oldalról, s Orbán Kolos az üres kapura emelt fölé távolról. A találkozó utolsó percében így is összejött a szépítés, Vas Bence jobbról érkezve lőtte el Varasdi mellett a labdát.

Érdemes kiemelni a 17 éves Mislenynél próbázó Nagy Máté helyzetét is, aki jobb szélsőként érkezett meg a tizenhatoson belülre, de a felpattanó labdát eltekerte a kapu mellett még 0–2-es állásnál. Az ő Vargával vívott csatáját jó volt nézni a meccs utolsó harmadában. Ezzel szemben a PMFC nem nézett ki jól, kérdés, mennyire befolyásolta ezt esetleg a játékosok fáradtsága. A kék-fehérek sokkal jobb állapotban voltak, és tudatosabban is futballoztak.

PMFC–HR-Rent Kozármisleny 1–2 (0–1)
Labdarúgó felkészülési mérkőzés. Pécs, Id. Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpont, 150 néző.
PMFC: Helesfay (Varasdi, 46.) – Terbe (Svedyuk, 46.), Rácz (Miklós, 54.), Pejovics, Majnovics (Varga, 46.) – Kártik (Takács, 46.), Szeles (Bachesz, 46.) – Bukovics – Szabó (Gyurkits, 68.), Gera (Orbán, 52.), Harsányi (Vas, 46.). Vezetőedző: Weitner Ádám.
Kozármisleny: Csenterics – Gajág, Füredi, Nagy Zs. – Beke, Nagy E., Horváth D., Turi – Vajda, Horváth P., Kirchner. Csereként pályára lépett: Lékai, Sárosi, Dávid, Szabó N., Kozics, Bor, Molnár, Rácz B., Major, Hegedűs, Tóth, Barkóczi, Nagy M. Vezetőedző: Aczél Zoltán.
Gólszerzők: Vas B. (89.), ill. Horváth P. (10.), Bor (51.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában