Kosárlabda

2023.07.06. 14:50

Elhasaltak a mieink a negyeddöntőben, de mindvégig keményen küzdöttek

Móga Richárd

Forrás: FIBA

Mintha az öltözőben maradt volna az első két negyed idején a magyar válogatott a konyai U18-as női Európa-bajnokság negyeddöntőjében, így hiába a második félidei sziporkázás Szlovénia ellen, nem sikerült bejutni a legjobb négy csapat közé.

Már a nyolcaddöntőben Olaszország ellen is idegesen, sok hibával és rengeteg kihagyott kosárral kezdett a magyar válogatott, de ez a negyeddöntőben még hatványozottabban kijött. Az első két negyedben csupán tizenhat pontig jutottak lányaink, míg ellenfelünk negyvenöt egységet jegyzett, így nehéz volt elképzelni, hogy van innen visszaút.

Igaz, ahogy az előző körben, úgy a nagyszünetben ismét sikerült rendezni a sorokat, ráadásul az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapatának fiatalja, Rátkai Eszter is számtalanszor pontosan célzott, így a mieink örülhettek hátralévő etapok végén. Külön öröm, hogy a PEAC második számú csapatának egyik kiemelkedő játékosa, Szakolczi Diána is feliratkozott a pontszerzők közé.

Magyarország–Szlovénia 60–76 (7–20, 9–25, 22–17, 22–14)

Kosárlabda, U18-as női Európa-bajnokság. Negyeddöntő. Konya. Magyarország: Gábor 3, Dobó 6, Aho 4, Fárbás 5/3, Strausz 2. Cserék: SZÜCS G. 10/3, RÁTKAI 8/6, Kastl 8, Toman R. 4/3, Bajzáth 4, Toman D. 4, Szakolczi 2. Szövetségi kapitány: Völgyi Péter. Szlovénia legjobb pontszerzői: Sivka 13/3, Bartelme, Brecelj 11, Stirn 11/3. Szövetségi kapitány: Novak Ernest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában