Tájfutás

2023.07.02. 09:30

Elkezdte kitaposni az útját az elitben

Kvanduk Bence

Forrás: PVSK

Bizonyította kiváló adottságait a PVSK tájékozódási futója, Benke-Somorjai Dávid a Bulgáriában rendezett Ifjúsági Európa-bajnokságon is. A világversenyen először szereplő sportoló rövidtávon ötvenedik, hosszútávon negyvennyolcadik lett, de ez egy remek tapasztalatszerzési lehetőség volt számára.

– Nagyszerű verseny volt, kiváló rendezéssel – számolt be róla a Vasút honlapjának. – A magyar válogatott tizenhat főből állt, ebből az én kategóriámban, az F18-ban, velem együtt négyen voltunk. A rövidtávon ötvenedik, a hosszútávon negyvennyolcadik lettem. A rövidtáv Velingrád városában zajlott, egy kicsit mást, talán egyszerűbb terepet vártam. Zegzugos utcák, hirtelen irányváltoztatásokat igénylő szűk területek váltották egymást, nehéz volt gyorsan és jól dönteni. Ennek ellenére elégedett vagyok, hiszen első világversenyemen a középmezőnyben végeztem. A hosszútáv a közeli erdős részen volt, és egyáltalán nem hasonlított a mecseki pályákhoz. Dús növényzetű, sziklás terep volt. Sajnos a táv közepe felé elfogyott az erőm, talán a szokatlan étrend miatt, ezért kevésbé tudtam odafigyelni a versenyre, így a negyvennyolcadik helyen végeztem. Ha végig teljes intenzitással tudok menni tizenöt, húsz hellyel biztosan előrébb végeztem volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában