Cheerleading

2023.07.03. 14:20

Értékes tapasztalatokat szereztek, na meg sporttörténelmet írtak

Móga Richárd

Forrás: UnivPécs

Fotó: Csortos Szabolcs

Június 30. és július 2. között rendezték meg az Európa-bajnokságot az International Cheer Union, az olaszországi Veronában, ahol közel 300 sportoló tehette le a névjegyét, a kontinens 22 országából. 

Különleges volt ez a megmérettetés, hiszen a magyar színeket a jazz és a hiphop kategóriában a PTE PEAC Cheerleading Szakosztály képviselte, márpedig ebben a két kategóriában még sosem indult magyar együttes korábban, így az már biztos volt, hogy a pécsi együttes a helyezéstől függetlenül is történelmet ír. Jazzben tizenegy csapat volt, hiphopban pedig tizenhat. A mezőnyből pedig a legjobb 5-5 jutott be a vasárnapi fináléba. 

Mindkét versenyben utolsóként végzett a baranyai együttes, de sikerült olyan tapasztalatokat és élményeket szerezni, ami még kulcsfontosságú lehet a jövőben. 

A csapat tagjai: Bánky Botond, Bartalos Mendi Kiara, Csöndör Olivér Imre, Funták Noémi, Gáspár Gréta, Hári Anett, Majoros Ivett, Majszinné Batári Nikoletta, Majszin Róbert, Márkovics Gábor, Molnár Barnabás, Mondovics Dorina, Nagy Attila, Nagy Csenge Anna, Nagy Niké Anna, Pestality Petra, Ságvári Dalma, Steingruber Nikolett Laura, Szabó Edina, Tóth Anna, Tóth Petra Brigitta, Tövisháti, Marcell, Tresch Jázmin, Tumpek Nikolett Ildikó, Zab Johanna. 

A sikerkovácsok: Bánkyné dr. Perjés Beatrix – szakosztályvezető Vargáné Szalai Kata – vezetőedző, versenyző, Horváth Tamás – vezetőedző, Hári József – PTE Sportiroda vezetője. 

Nem is olyan régen egyébként még az ország legnagyobb, legszámottevőbb cheerleading eseményén, az V. CHEERSTARS CHEERLEADING MAGYAR BAJNOKSÁG és Nemzetközi Nyílt Versenyén bizonyíthatott a csapat, ahol négy országból több mint 700 sportoló, számos kategóriában 145 versenyrutint mutatott be.

 Az alakulat már akkor is megmutatta, hogy képes jól kezelni a nyomást: a PTE PEAC Cheerleading Szakosztálya 5 arany-, 3 ezüst-, valamint 1 bronzérem büszke tulajdonosa lett, továbbá két 4. és egy 6. helyet sikerült begyűjteni, köszönhetően a 61 baranyai kiválóságnak és a 12 parádés versenygyakorlatnak. 

Ráadásul a közelmúltban készült a Bama.hu podcastsorozatának egyik vendége volt Bánkyné dr. Perjés Beatrix, a PTE TTK Sporttudományi és Testnevelési Intézet egyetemi tanársegédje, a PTE Táncoló Egyetem projekt felelőse, és a PTE PEAC Cheerleading Szakosztály vezetője, akivel beszélgettünk a tánc okozta számos pozitív hatásról parkinson-kórosoknál, várandós kismamáknál, de ezenkívül még számos érdekes témát is feszegettünk. Sőt, a PTE Táncoló Egyetem népszerűségéről, és a PTE Táncegyüttes sikereiről is szó esett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában