Cselgáncs

2023.07.05. 18:10

Kenderesit csak az elődöntőben tudták földre kényszeríteni

Forrás: IJF

Nagyszerűen teljesített a PVSK tehetsége, Kenderesi Péter a szlovén Gradecben rendezett junior Európa-kupa-fordulóban. A 100 kilogrammos súlycsoportban versenyző cselgáncsozó bronzérmet szerzett. 

– Nagyon örülünk ennek az éremnek, hiszen Peti sérülésből tért vissza, ráadásul súlycsoportot is váltottunk – számolt be róla Kersics Antal a PVSK honlapjának. – Elsőnek egy montenegrói dzsúdós ellen kezdett, leszorítással nyert, majd egy lengyel versenyzőt vert meg. A döntőbe jutásért, és a harmadik helyért is szlovén ellen kellett küzdeni. Sajnos döntőbe nem sikerült bekerülni, de a harmadik helyet biztosan szerezte meg. A jövő hétvégén Pakson, majd azt követő hétvégén Grazban lesz Európa-kupa-forduló. Nagyon jók az edzőtáborok, de sajnos akkor, amikor Péter ott van, kevesebb közös munkát tudunk végezni. Látom most is a hibákat, azt is tudom, miként kellene javítani, reméljük, lesz módunk korrigálni a mozgást. 

Persze erre meg lesz a lehetőség, hiszen keddet követően már itthon edzhet majd. 

– Egyáltalán nem éreztem a sérülésem, de meg kell szokni a junior-korcsoportot, és az új súlycsoportot is, hiszen ez az első évem ebben a kategóriában. Hazatérésem után lesz alkalmam Pécsett is gyakorolni. Nagy segítség, hogy egyik edzőm, Kersics Dávid velem volt, hiszen azonnal tudtuk értékelni a mérkőzéseket – vallotta már maga a sportoló. 

A Vasút cselgáncs szakosztályához kapcsolódó hír, hogy 19 ifjú harcművészük tett sikeres vizsgát 3-2-1 Kyu tanuló fokozatból, ahol gyakorlat mellett, az elméleti tudásukról is számot adhattak Kaposváron. Ezek a barna, a kék, és a zöld övek. 

Július végén megtartja majd szokásos orfűi edzőtáborát is az egyesület, ahol játékos feladatokkal gyakorolhatnak a tehetségek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában