Kosárlabda

2023.07.25. 14:47

Nem kopogtatott, csak berontott Juhász a WNBA-be

Kvanduk Bence

Forrás: MW

Megalapozhatott máris egy remek karriert az észak-amerikai profi kosárlabdaligában a Minnesota Lynxben szereplő Juhász Dorka. A Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémia növendéke az újoncok legjobbjai közt harcol csapatáért a WNBA-ben, s ha tovább javul a szezon végéig, még a játékosbörzén elsőként kiválasztott Aliyah Bostont is megizzaszthatja az év újonca díjért.

A gyengén szereplő, 6-16-os mérleggel a liga utolsó előtti helyén álló Indiana Fever magasemberén nincs nagy nyomás, ami a csapat szereplését illeti, így bőven tölthet időt a pályán. Közel hét perccel kap több lehetőséget, mint Juhász, igaz, meg is dolgozik ezért a pályán, hiszen 14.8 pontot átlagol, 8 lepattanó 2.3 gólpassz, 1 labdaszerzés és 1.3 blokk mellett. Pontokban, lepattanókban és blokkokban is ligaelső az újoncok között.

A Minnesota közben majdnem épp a tabella közepén áll 10-13-as mérlegével, s igyekszik beérni a már pozitív statisztikával szereplő Atlantát. A jobb eredményekért küzdő gárdánál is meghatározó szereplhez jut Juhász 23.4 percével, s ezt ő is meghálálja. Az 5.5 pontja az ötödik legjobb újonc eredmény, 5.4 lepattanójával a harmadik a rangsorban, ahogy 1 labdaszerzésével is. A 0.7 blokkja a második helyre repíti, meccsenkénti 2 gólpasszával az ötödik. Dupla duplákban sincs lemaradva, hiszen eddig kettőt hozott össze, amivel harmadik, Boston négyszer ért el két statisztikában kétszámjegyű összeget, amivel első.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában