Labdarúgás

2023.07.14. 09:30

Osztálylépés helyett az életükért harcoltak: nem szállnak magasabbra a Misinai Sasok

Félelmetes számokat produkált a tavalyi idényben a Misinai Sasok labdarúgócsapata, de a sors mégis úgy hozta, hogy az osztálylépés helyett az életben maradás lett a kitűzött cél.

Móga Richárd

Forrás: Misinai Sasok - HSE

Toronymagasan nyerte meg az AutóCity Volkswagen Baranya Megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Csík Jenő-csoportját a Misinai Sasok labdarúgócsapata, így sikerült kivívni a feljutást, azonban az osztálylépés helyett az életben maradásért dolgozott a vezetőség. 

Olyan eredményeket és mutatókat mutathat fel a pécsi együttes, amire még a topligákban szereplő csapatok is csettintenének. A pontvadászat során tizenkét bajnokin tíz győzelem, egy döntetlen és egy vereség volt a mérleg. Ami ennél is dicséretre méltóbb, hogy nyolcvanhat lőtt és csupán három kapott góllal zárta a versenyfutást. Mivel öt alakulat visszalépett a szezon közben, rájátszást írt ki a szövetség, ahol mindhárom összecsapását megnyerte a Misinai Sasok (4–1 Szigetvár, Hobol 1–5, 3–0 Vajszló). 

Az aranyérem megszerzése után tehát a legtöbben már a következő idényre gondoltak, a szintlépésre, azonban jött a dráma: sokan talán nem tudták, de a Misinai Sasok a budapesti Szent Pál Akadémia HSE-hez tartozik, amelynek már van két felnőttcsapata a budapesti BLSZ 2-ben és BLSZ 4-ben. A Szent Pál Akadémia labdarúgócsapata a budapesti szövetséghez tartozik, amely néhány héttel a nevezési határ­idő előtt jelezte, nem lehet egy budapesti egyesületnek két felnőttcsapatnál több a bajnokságokban, és az is problémává vált, hogy feljutott az együttes a Megye II.-be, ahol az SZPA első számú alakulata is tartózkodik, bár másik régió bajnokságában. 

Ezzel tehát a gárda kénytelen volt kilépni a Szent Pál Akadémia HSE-ből, ami egyben azt is jelentette, hogy két héttel a nevezési határ­idő előtt klub nélkül maradt a megye III.-ban bajnoki címet szerző alakulat. Így tehát hirtelen nem az osztálylépés, hanem az életben maradás lett a cél. 

Végül két nappal a nevezési határidő lejárta előtt az évek óta passzívan működő Magyar Labdarúgó Egylet segítő kezet nyújtott, így új nevezőként a legalacsonyabb osztályba volt lehetőségük nevezni. 

– Csapatunk játékosai egytől egyig maradnak, mindenki jelezte, hogy őket nem az osztály érdekli, hanem a közösség, aminek a tagjai lehetnek. Cél az újabb bajnoki cím és feljutás a megye II.-be, valamint az Úr dicsőségére csinálni azt, amit szeretünk – fogalmaztak a klub hivatalos oldalának közleményében. 
 

Fiatalok, de végtelenül alázatosak 

A Misinai Sasok labdarúgócsapatának átlagéletkora 26,8 év, így a legtöbben még fiatalságukat élik, de az alacsony osztály ellenére kellő komolysággal, tisztelettel és alázattal állnak a bajnoksághoz. 

A 2022/23-as évi keret tagjai: Hollósi Mátyás, Győrfi Dominik, Grósz Szilárd, Mészáros Máté, Ecet Géza István, Kiss Benjámin, Berkes Mihály, Kordé Bence, Balaskó László, Dürr Ádám István, Walter László, Szabó Áron, Fáy Szilárd Péter, Szalai Szilárd, Keleti János, Fáy Dániel Áron, Pesti Gábor Júda, Tihanyi Péter Ödön, Akaró Rafael, Tolnai Gergely, Pollmann Norbert, Sánta Marcell. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában