Tenisz

2023.07.17. 16:01

Sikeres tavaszi szezont zárt a Pécs 2000 Tenisz Club

Móga Richárd

Forrás: Pécs 2000 Tenisz Club

Sokak meglepetésére az idei évtől kezdődően nem csapatban bonyolították le a tenisz Diákolimpiát, hanem egyéni korosztályos versenyszámokban indulhattak el a versenyzők.

Az ötlet bevált, ugyanis ez a forma sokkal népszerűbbé tette a diákok körében a versenyzést. Baranya Vármegyében a Pécs 2000 Tenisz Club rendezte meg a Diákolimpiát tenisz sportágban. (Helyszín: 7633 Pécs, Péchy Blanka téri salakos teniszpályák. Időpont: 2023.04.26.) Pécsett tizenegy iskola tanulója nevezett a versenyre, sőt, még Bólyból is érkeztek versenyzők. A városból a Koch Valéria Általános Iskola magasan kiemelkedett a jelentkezői létszámot illetően.

A vármegyei Diákolimpia továbbjutói május végén Balatonbogláron mérhették össze a tudásukat az országos döntőben.

Érdemes megemlíteni, hogy a Diákolimpia Országos döntőjén felfigyeltek Maják Miklósra, a Pécs 2000 Tenisz Club játékosára. A BTC vezetőedzője meghívta vendégjátékosnak a Play+Stay csapatbajnokságra, melyhez a pécsi klub szívesen hozzájárult. Az alapszakaszt megnyerve bejutottak a döntőbe, aminek a Nemzeti Edzésközpont adott otthon, ott pedig az ország legjobb négy fiú és lány csapata mérkőzött meg. (Eredmény: Play + Stay Csapatbajnokság döntő: első helyezett a BTC csapatával (Maják Miklós, Gémes Domonkos és Almai Sámuel).

Ebben a naptári évben a Pécs 2000 TC a ZTE-vel szerződve közösen első osztályú női csapatot állított fel. 
A tavaszi forduló eredménye: a 7 csapatból a 4. helyezettet sikerült elérni. Szeptembertől folytatódik a rájátszás őszi szakasza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában