Kosárlabda

2023.07.21. 14:20

Újabb nagy halat fogott az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata

Móga Richárd

Fotó: Koncz Márton

Újabb nagy halat fogott az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata, ugyanis a klub hivatalos oldalán jelentette be, hogy az amerikai Peyton Willams a jövőben a pécsi együttes sikereiért küzd majd.
Peyton Williams személyében egy Magyarországon már ismert játékos csatlakozik a kerethez, hiszen a SERCO Uni Győr csapatánál töltötte az előző idényét. A 193 cm magas, 1998-as születésű center a zöld-fehérek első számú magas emberének kiesése után jutott a korábbiakhoz képest jóval nagyobb lehetőséghez, amivel kiválóan élt. Peyton korábban a francia Saint-Amand csapatát erősítette, ahol 9,9 pont- és 7,3-as lepattanóátlaga volt a bajnokságban, de szerepelt profi karrierje során Oroszországban, a Spartak Moszkva Vidnoje kosárlabdázójaként az Európa Kupában 15,3 pont, 9 lepattanó és 25,4 játékperc volt az átlaga.

– Már izgatottan várom, hogy a PEAC-hoz csatlakozhassak a következő szezonra – nyilatkozta a klub hivatalos oldalának az új szerzemény. – Rólam azt kell tudni, hogy Amerikában születtem, Kansas államban nőttem fel, és 2020-ban diplomáztam a Kansas State University-n. Ez lesz a negyedik profi szezonom és a második évem a magyar bajnokságban. Azt gondolom, hogy a magyar bajnokság igazán versenyképes és erős. Emlékszem arra, ahogy a PEAC legyőzte a DVTK-t, és bejutott a döntőbe a Magyar Kupában, akkor csodáltam a csapat szenvedélyét és küzdőszellemét. Remélem, hogy ebben a szezonban én is tovább erősítem ezt a csapatszellemet a bajnokságban való harcok során!

Peyton Williams szeptember elején érkezik Pécsre és csatlakozik be a csapat munkájába. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában